iCMORE – Automatikus Fenyegetésfelismerő Szoftver csomagröntgenekhez


iCMORE – Automatikus Fenyegetésfelismerő Szoftver csomagröntgenekhez
Forgalmazó: Z&Z Biztonságtechnika Kft.
Gyártó: Smiths Detection


A Smiths Detection által fejlesztett „iCMORE Automatikus Fenyegetésfelismerő Szoftver” intelligens és adaptálható objektumfelismerő algoritmusok használatával alapvetően három kategóriában támogatja a veszélyes tárgyak és eszközök felismerését: lítium akkumulátorok, veszélyes áruk és a fegyverek. Az újabb és újabb tiltott, így felderítendő tárgyak megjelenésekor az algoritmusok gyorsan taníthatók.



Mesterséges intelligenciával és mélytanulással már a biztonsági röntgengépek is többet látnak

Napjainkban az élet minden területén alkalmaznak mesterséges intelligenciával (AI) működő vagy azt használó berendezéseket, gépeket, rendszereket. A biztonságtechnikai rendszerek fejlesztésénél is új irányt és lendületet adott az öntanulás és az intelligens automatizálás lehetősége, amely az üzemeltetési kockázatokat és az emberi tévedéseket is jelentősen csökkentheti.

A legmodernebb röntgenberendezések már olyan algoritmusokkal dolgoznak, amelyek nagyon pontos, de legfőképp automatikus detektálást tesznek lehetővé a fegyverek, fegyveralkatrészek, lőszerek, kések és egyéb, közbiztonságra fenyegetést jelentő eszközök felismerésénél. Mindezek jelentősen emelik az ellenőrzőpontok biztonsági mivel az algoritmusok sose fáradnak el, nem válnak motiválatlanná és részlehajlás nélkül dolgoznak, jelentősen csökkentik az emberi tévedések és lehetséges visszaélések kockázatát.

A német Smiths Detection gyártó által fejlesztett „iCMORE Automatikus Fenyegetésfelismerő Szoftver” az intelligens és adaptálható objektumfelismerő algoritmusok használatával alapvetően három kategóriában támogatja a veszélyes tárgyak és eszközök felismerését:
  • a lítium akkumulátorokat,
  • a veszélyes árukat és a
  • fegyvereket

  • egyedi, öntanuló alkalmazások keresik és detektálják a biztonsági röntgengépek üzemeltetésekor. Az újabb és újabb tiltott, így felderítendő tárgyak megjelenésekor az algoritmusok gyorsan taníthatók.

    A mesterséges intelligencia egyik fő eleme a gépi tanulás és annak speciális formája a mély tanulás (deep learning). A mély tanulás a számítógép képelemző szoftverének oktatásáról, ki- és továbbképzéséről szól. A jelenlegi technikával ellenőrzött tételek átvilágítása során létrejött információkat – tartalom, anyag, eloszlás, méret, alkotórész stb. – képesek intelligens, automatizált módszerekkel vizsgálni. Az intelligens algoritmusok felismerik a tiltott és csempészett árukat, fegyvereket és veszélyes eszközöket, egyéb más szempontok alapján keresett eszközöket vagy élő szervezeteket.

    A mély tanulási algoritmusok fejlesztése érdekében a Smiths Detection az ügyfeleivel és a hatóságokkal együttműködve több tízezer röntgenfelvételt használt fel a megfelelő minták be- és megtanításához. A röntgenfelvételeket birtokló kormányzati szerveknek és repülőtereknek, védett létesítményeknek szorosan együtt kell működniük a biztonsági megoldások szolgáltatóival ezen adatok megosztása érdekében

    A technológia az adatok feldolgozása során számos, a felhasználók számára eddig nem, vagy csak más módszerrel megismerhető eredményt is hozhat. Az iCMORE képességei jelenleg, a teljesség igénye nélkül a röntgenes csomag-, rakomány- és járműátvizsgálás területén : veszélyes anyagok, fegyverek, lítium akkumulátorok felismerése, egyedi tárgyak felismerése, automatikus cigaretta felismerés a csempészet megakadályozásában, radioaktív anyagok detektálása, rakodótér eltérő hőmérsékletének elemzése, üres rakterületek figyelemmel kísérése (például nem üres konténer vagy konténer terület jelzése), tömeg adatok becslése, képminőség javítása, zajszűrés, élességjavítás.

    A csomagvizsgálógépek jövője a teljes adatfeldolgozáshoz való kapcsolódás, a kezelők számának optimalizálása és a professzionális, paraméterezhető, illetve a felhasználó igényeire szabható detektálás felé mutat. Az előnyöket maximálisan kihasználó szoftver, az iCMORE segítségével a kezelő a jövőben tényleg mindent is láthat.

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től
    Olvasta már?
    RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től