Solar Sentry napelem felügyeleti és védelmi berendezés

Két hét alatt 3 konferencián/kiállításon mutatkozott be sikerrel

Solar Sentry napelem felügyeleti és védelmi berendezés
Két héttel ezelőtt Esztergomban, a Magyar Biztonsági Fórumon, és Rimini-ben a Solar Exhibition Conference-en, a múlt héten csütörtökön pedig a Construmán is bemutatkozott a Solar Sentry napelem felügyeleti és védelmi termékcsalád. 2023.03.30-án került megszervezésre a XV. Szolár Konferencia - Szakmai és Befektetői Workshop c. rendezvény, melyet a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség szervezett.

Napjaink egyik leggyorsabban fejlődő iparága a megújuló energia és azon belül is a napelemes rendszerek. A napelemek nem csak bevételt termelnek, de maguk is értéket képviselnek, így a lopások száma is gyarapodik. Azt hihetnénk, hogy a kisebb és eldugott rendszerek vannak inkább kitéve a fenyegetettségnek, de sajnos tévednénk. Több országban is ma már bűnszervezetek alakultak, melyek a napelemeket, akár napelem parkokból lopják el profi módon megszervezve és felkészülve, valamint szállítják más országokba, ahol értékesítik azokat.

Az elmúlt héten, 2023.03.20-án egy napelemparkot "bontottak le" a tettesek és ezzel több mint 100 000 Eurós kárt okoztak. 375 db PV napelemet loptak el az éjszak Lombardiában, ahol kiiktatták a kamerás megfigyelést és a kerítés védelmet is. A rendőrség közleményében kijelentette, hogy a kerítésvédelem és a kamerás megfigyelés nem elegendő a napelemparkok védelmére.


Ezzel a céllal fejlesztettük ki a Solar Sentry termékcsaládot, mely a napelemeket az azokat összekötő stringen keresztül felügyeli és védi. A stringeket éjjel és nappal is figyeli a berendezés. Stringenként azonnali riasztást kaphatunk, amennyiben megrongálják, megszakítják vagy elvágják a vezetékeket.

A Solar Sentrynek köszönhetően a PV napelemek működéséről is kapunk tájékoztatást, egészen pontosan értesítést kapunk, ha a napelemek 48 órája nem termeltek áramot. Ezzel elkerülhetjük az esetleges veszteség termelést.

Érdemes elgondolkodni, hogy abban az esetben, ha a rendszerünk meghibásodik, megrongálódik vagy károsodik, akkor honnan fogunk arról tudni, hogy a több string közül valamelyik nem termel áramot? És most nem arra gondolunk, amikor a telepítést követő kezdeti időszakban még rendszeresen ellenőrizzük az inverter applikációjában (ha van), hogy stingenként mennyit termelt a rendszerünk (ha tudja mérni) és egy optimista gyors számolást követően kiszámoljuk hány év múlva fog megtérülni a befektetésünk. Az inverter nem tudja, hogy a rossz idő miatt, az éjszaka adta sötét miatt, a meghibásodás vagy a napelemek ellopása miatt nem kap áramot, így ezt nem is fogja jelezni. És itt a hangsúly a "nem is fogja jelezni"-n van, mert nem fog értesítést küldeni. (Természetesen mi rendszeresen ellenőrizhetjük, amennyiben figyelmünk és érdeklődésünk van rá és támogatja a rendszerünk).

További információ a napelem felügyeletről és védelemről a pvsolarmonitoring.hu oldalon talál.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
UNV analóg kamerák – 50%-os akcióban!
Olvasta már?
UNV analóg kamerák – 50%-os akcióban!