SATEL INTEGRA

beléptető rendszer

SATEL INTEGRA
Forgalmazó: Masco Kft.
Gyártó: SATEL Spólka z.o.o.


A SATEL gyár Integra termékcsaládja a behatolás jelzésen túl képes beléptetési feladatok, őrjárat ellenőrzés, automatizálás, és tűzjelzési feladatok ellátására is, illetve ezek bármilyen kombinációjára. A központ az EU-s normatívák alapján megkapta a legmagasabb besorolást, amit riasztóközpont megkaphat (EN-50131 3. kategória), ezzel bizonyítva, hogy nem csak sokoldalú felhasználhatóságával tűnik ki a piac többi terméke közül.

Az Integra rendszer panel felépítésű így mindig a szükségleteknek megfelelő elemekből lehet építkezni. A központokból (2. kép) négy féle létezik, ezek csak kapacitásukban térnek el egymástól, a legkisebb 4/24 zónás, 4 partíciós, 16 felhasználót tud kezelni és 899 soros az eseménylistája. A legnagyobb központ 16/128 zónás, 8 alrendszerre és 32 partícióra osztható, 240 felhasználót tud kezelni és az eseménylistája 22543 soros.
A központ a kezelőkkel és a bővítő panelekkel (3. kép) BUSZ rendszeren keresztül kommunikál, a kisközpontokat 32, a nagyközpontokat 64 panellel lehet bővíteni. Minden bővítő panelre két kártyaolvasó csatlakoztatható, ez lehetőséget ad 1 ajtó két irányból történő vezérlésére. A beléptetési feladatok ellátásához az alábbi hardver eszközök állnak rendelkezésre:

  • Központ kezelője, ami kód alapján ellenőrzi a belépési jogosultságot, vagy a beépített proximity kártyaolvasó segítségével proxy kártyás beléptetésre is lehetőséget ad.
  • Kód tasztatúra, melyen a felhasználók a kódjuk beütésével tudják érvényesíteni belépési jogosultságukat.
  • Proximity kártyaolvasó, ami kétféle változatban létezik, kültéri és beltéri kivitelben. A proximity kártyák 64 bites egyedi kóddal rendelkeznek.
  • Dallas chip és Dallas chip olvasó, aminek előnye, hogy kulcstartón hordható és nagy mechanikai behatásnak is ellenáll.


A rendszer összeállítása után a beüzemelés során nagy könnyítést jelent a számítógépen keresztül történő felprogramozás. Minden beállítás, paraméter, egy átlátható felhasználói felületen adható meg, miközben folyamatos állapotellenőrzést is végre lehet hajtani. A központ és a számítógép között a kommunikáció RS232-es port segítségével jön létre. A központhoz a gyár mellékeli mind a programozói, mind a felügyeleti szoftvert.
Minden felhasználó rendelkezhet saját kóddal, 1db proximity kártyával és 1 db Dallas chippel. A rendszer működtetésénél lehetőség van minden belépési pontnál külön-külön megadni a jogosult felhasználók listáját, illetve különböző időzítéshez lehet kötni a védett területre történő belépést, ezzel teljesen kizárva a jogosulatlan belépést. A felhasználók természetesen nevesíthetők, így minden ki és belépés, proxy kártya és Dallas chip névhez van rendelve, ez megkönnyíti a kártyák (chippek) nyilvántartását.
A riasztórendszer alapnak köszönhetően a teljes rendszer szabotázsvédett, minden nem üzemszerű állapot riasztási eseményt generál. A riasztási eseményeket helyileg is jeleztethető, de lehetőség van a kapcsoltvonali telefonhívóval bármilyen telefonszámra, akár távfelügyeletre is átjelezni. További riasztási eseményt válthat ki, ha háromszor egymás után rossz kódot ütnek be, vagy ha érvénytelen kártyát használnak.
A fenti lehetőségeken túl belépésnél lehetőség van zsiliprendszer kialakítására. Ebben az esetben két egymást követő ajtón úgy lehet átjutni, hogy egyszerre csak egy ajtó van nyitva (pl. ékszerbolt). A belépési eseményeket az eseménylistából visszanézhetőek, ahol a rendszer teljes eseményei közül ki lehet választani a beléptetés eseményeit, továbbá rá lehet szűrni a listára időintervallum és szövegrész (pl. felhasználónév) megadásával is. Az eseménylista a rendszer flash memóriájában tárolódik ezzel elkerülve az adatok elvesztését.
A beüzemelt beléptető rendszert a gyár által biztosított szoftverrel akár számítógépen keresztül is lehet felügyelni. Ha rendszert ethernet kártyával bővítik, mind a felügyeletet, mind a programozást el lehet végezni interneten keresztül, akár mobiltelefon használatával is.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók