Bosch Commercial Series mozgásérzékelők


Bosch Commercial Series mozgásérzékelők
Forgalmazó: Robert Bosch Kft, Biztonságtechnika Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A Commercial Series bevezetésével a Bosch új szintre emelte a behatolásjelzést, az ár és a teljesítmény tökéletes arányát nyújtva a kis- és közepes méretű kereskedelmi alkalmazásokhoz. A portfólió többi termékéhez hasonlóan a Commercial Series érzékelők kiváló azonosítási teljesítményt nyújtanak, minimalizálják a téves riasztások számát és egyedülálló funkciókat kínálnak a pontos és megbízható teljesítmény garantálására, miközben jelentősen csökkentik a telepítés időszükségletét és bonyolultságát.

Kitűnő azonosítási teljesítmény
A Commercial Series tagjai teljes helyiséget lefedő érzékelést kínálnak nagy (15x15 méteres) érzékelési területtel. Az egyedi technológiai megoldások közé tartozik a kifinomult Első Lépés Feldolgozás (First Step Processing), amely azonnali választ tesz lehetővé a behatoló első lépésére. A dinamikus hőmérséklet-kompenzálásnak köszönhetően gyakorlatilag bármilyen hőmérsékleten megbízhatóan működik az érzékelés, optimális teljesítményt nyújtva a helyiség hőmérsékletétől függetlenül. Az aktív infravörös kitakarás elleni funkció érzékeli, ha valamilyen anyagot helyeznek az érzékelő elé vagy lefújják azt valamivel.
Az érzékenység egyetlen kattintással beállítható, ami egyrészt rugalmasságot kínál ahhoz, hogy az érzékelők sokféle kereskedelmi környezetben alkalmazhatók legyenek, másrészt lehetővé teszi az integrátorok számára kevesebb eltérő típus raktáron tartását. A szigorú tesztelés miatt az azonosítási teljesítmény bármelyik ország jogszabályi előírásainál jobb, ami azt jelenti, hogy a termékek bármelyik ország szabványainak megfelelnek.

Védelem a téves riasztások ellen
A szabályozói protokollok alapján az általánosan használt tévesriasztás-azonosítókkal összevetve, az elvégzett tesztek szerint a Commercial Series a többi gyártó érzékelőivel összehasonlítva több mint 35%-kal kevesebb téves riasztást ad. A Commercial Series mozgásérzékelőinek kiemelkedő optikai és elektronikai kialakítása a lehető legjobb jelminőséget biztosítja.

Ennek megfelelően a fejlett Első Lépés Feldolgozás algoritmus alkalmazható a riasztások még pontosabb meghatározásához a hagyományos impulzusszámláló mozgásérzékelőkkel szemben. További előny a mikrohullámú zajhoz alkalmazkodó feldolgozás, amely képes az olyan zavaró tényezőkhöz idomulni, mint a plafonhoz rögzített ventillátorok vagy a belógó jelzőtáblák, egyszerűvé téve az emberek megkülönböztetését a téves riasztások forrásaitól. A lezárt optikai foglalat miatt a szél vagy a rovarok sincsenek hatással az érzékelőre. Az érzékelők úgy is beállíthatók, hogy ne jelezzenek a kisebb, maximum 4,5 kg tömegű állatok mozgására.

Gyorsabb telepítés
A Commercial Series mozgásérzékelőinek telepítési ideje átlagban 43%-kal gyorsabb a hagyományos érzékelőkhöz képest, ami azt jelenti, hogy javítják a telepítők hatékonyságát, miközben a telepítési hibákat is minimalizálják a megbízható teljesítmény biztosításának érdekében.
A szervizhívások kiküszöbölésére és a téves riasztások számának csökkentésére az új, integrált sorvégi ellenállások egyszerűsítik a kábelezési követelményeket, miközben a csúsztatható sorkapocs megakadályozza a helytelen kábelbekötést. Az automatikusan záródó, kétrészes, kéttengelyes szintezőt tartalmazó foglalat miatt egyszerűen és gyorsan végezhető el a felszerelés. További extra a rugalmasan állítható felszerelési magasság, ami módosítás nélkül teszi lehetővé az érzékelők magasságának beállítását 2,3 és 2,75 méter között.

Többféle modell
Két érzékelőmodell áll rendelkezésre számos alkalmazási lehetőséghez. Az EN50131–2–4 Grade 2 tanúsítvánnyal rendelkező TriTech mozgásérzékelő széles körben használható kereskedelmi alkalmazásra. A passzív infravörös (PIR) és a mikrohullámú Doppler-radarérzékelési technológia kombinációját használja, Első Lépés Feldolgozással (First Step Processing) kombinálva. A magas biztonsági fokozatú alkalmazási területekhez az EN50131–2–4 Grade 3 tanúsítvánnyal rendelkező TriTech+ mozgásérzékelő ajánlott, amely nagyobb érzékenységet és kitakarás elleni védelmet nyújt, ami azt jelenti, hogy érzékeli, ha valamilyen anyagot helyeznek az érzékelő elé vagy lefújják valamivel. Mindkét modell tartalmazza a kiválasztható érzékenységet és a LED-láthatóságot, valamint az állítható Doppler-radartávolságot a téves riasztások számának csökkentésére.

Még több információ a Bosch Commercial Series termékcsaládról IDE kattintva.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál