Nagy Testvér X a láthatáron


Nagy Testvér X a láthatáron
A Purdue Egyetem kutatói olyan megoldást (PHADE) fejlesztettek ki, melynek segítségével a CCTV rendszerek személyre szabott üzenetet képesek küldeni egy adott, a rendszer egy, vagy több kamerájának látóterében lévő személy mobiltelefonjára anélkül, hogy az regisztrált volna (kifejezetten az adott CCTV rendszer „szolgáltatására”), ismernék az adott telefon IP, vagy MAC címét.

A megoldás lényege, hogy az adott kamera által megfigyelt terület pozíciójából kiindulva, a megfigyelt személy mozgását elemezve kreálnak egy küldési címet. Ezzel egyidejűleg (vélhetően, folyamatosan) az adott személy telefonján fut egy applikáció, mely folyamatosan generál egy „ellenoldali” címet. Az üzenet ahhoz a személyhez érkezik, akinek az „ellenoldali címe” a legközelebb esik a CCTV rendszer által meghatározott címhez. A fejlesztők elmondása szerint, egy múzeumban üzemelő tesztrendszerük 19cm-es pontossággal és 90%-os találati hatékonysággal működik. Önmagában a PHADE megfelel a legszigorúbb adatvédelmi előírásoknak is, de szakértők szerint aggályos, miként reagálnak megjelenésére az állami és magán szervezetek, milyen egyéb funkciókkal (pl. arcazonosítás) egészítik ki, melyek már erőteljesen sérthetik az adott személy jogait.

Forrás: gcn.com
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Vezeték nélküli IP kamerahálózatok gyakorlati oktatást tart a GeoVision
Olvasta már?
Vezeték nélküli IP kamerahálózatok gyakorlati oktatást tart a GeoVision