Állami támogatással hódítja a globális piacot kínai íriszazonosítás


Állami támogatással hódítja a globális piacot kínai íriszazonosítás
A kínai írisz-azonosítás „atyja” Tan Tieniu 1998-ban tért vissza az Egyesült Királyságból és alapította meg kutató csapatát a Kínai Tudományos Akadémián.

Ezen team kutatási területe felölelte a technológia közel egészét, a hardverfejlesztéstől az azonosítási eljárásig bezáróan. Kutatási eredményeiket és az általuk létre hozott íriszkép adatbázist 180 ország 20 000 kutatócsoportja használja. Az Tan Tieniu csapata 2006-ban dobta piacra első termékét, az IrisKinget, melyet számos helyen alkalmaznak úgy a magán, mint az állami szektorban. Sőt, alapját képezi egy olyan 400 beszkennelő állomásnak, ahol a kínai szülők regisztrálják gyermekeiket, csökkentendő a gyermekkereskedők jelentette fenyegetést. A technológiának újabb lökést adott a kínai állam erősödő érdeklődése a mesterséges intelligencia iránt (AI/MI). A Xinhua jelentése szerint, gomba mód szaporodnak az íriszazonosítási technológiát fejlesztő/felhasználó start-upok. Az IrisKing ügyvezetője szerint az íriszazonosítás piaca robbanás szerűén növekszik. A Transparency Market Research előrejelzése szerint, 2020-ra egy 2.45 Mrd USD-s piacról beszélhetünk, ami évi 28,6%-os növekedést takar.

Forrás: IDE kattintva elérhető
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
Olvasta már?
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra