NOVO DR termékcsalád

Táskák, műalkotások vagy akár gázvezetékek vizsgálatához

NOVO DR termékcsalád
Forgalmazó: Z&Z Biztonságtechnika Kft
Gyártó: NOVO


A technológia fejlődésének köszönhetően megjelent az izraeli NOVO kisméretű és hordozható, félvezető detektorpaneles röntgenkészülék-családja, amely a telepítést is beleértve akár egy percen belül képet tud készíteni.

Az elsősorban biztonsági célra kifejlesztett mobilröntgen jóval könnyebb és egyszerűbb, de ami a legfontosabb, már részletgazdag, nagy felbontású képet készít az átvilágított tárgyakról. A hordozhatóságot egyrészt tömegük és a szállítás lehetősége, másrészt az akkumulátoros üzemmód teszi lehetővé. A készlet hátizsákban, kézitáskában vagy a katonai és rendészeti alkalmazásból jól ismert „pelicase” hordtáskában kapott helyet. Ez a kompakt kialakítás alkalmassá teszi a készülékeket arra, hogy bárhol, bármikor, bármilyen mostoha körülmények között, akár válsághelyzetben is gyorsan bevethetőek legyenek és azonnali eredményt produkálva segítsék felhasználóját. Ezek a korszerű, nyitott sugárzási terű, hordozható röntgenek három fő elemből állnak: röntgengenerátorból, detektorpanelből és képmegjelenítő-vezérlő egységből. A magyar rendészeti szervek közül néhány már sikerrel alkalmazza éles bevetésein.

A NOVO DR röntgenkészletek pulzáló, azaz impulzus üzemű röntgengenerátorral működnek. A katód nincs folyamatosan áram alatt, hanem időszakosan „löketekkel” üzemel, ki- és bekapcsolva a feszültséget állítja elő az átvilágításhoz szükséges röntgensugarakat. Az impulzusok száma és gyakorisága szabályozható, amely eljárás előnye a kisebb energiaigény, ami hatalmas előnynek bizonyul terepen az akkumulátoros üzemeltetés esetében. Továbbá magának a röntgengenerátornak a javítása, illetve a röntgencsőnek a cseréje jóval egyszerűbb és olcsóbb, mint más típusok esetében. Az impulzus üzemnek köszönhetően az ilyen típusoknál a kibocsátott sugárdózis természetesen lényegesen kisebb, mint a folyamatos (konstans) sugárzású modelleknél.

Az új NOVO termékcsalád felső kategóriás, teljes felületű félvezetős detektorpaneljei ugyanazon elven működnek, mint egy digitális fényképezőgép érzékelőlapkája. A különbség annyi, hogy a pixelek száma kevesebb, de méretük jóval nagyobb a röntgenberendezések esetében. Ennek ellenére a kitűnő képfelbontás minőségét mi sem jobban jellemző adat, hogy 0,15 mm-es átmérőjű vezetéket még azonosítani lehet a röntgenképen. Másik jellemző adat, hogy 85 mm-es acélon áthatolva az mögé elhelyezett (elrejtett) tárgyról jól azonosítható képet tud készíteni a röntgenberendezés. Ez a két számadat páratlan tulajdonságokat sejtet. A teljes felületű detektorpanel további előnye a kép zajmentességében és egyenletes fényerejében mutatkozik meg. Ez a fotográfiából jól ismert HDR funkciónak köszönhető.

A röntgenképet egy 3840x2560 (4K) felbontású Panasonic Toughpadra érkezik, amely nemcsak képmegjelenítő, hanem egy IP 65 vízállóságú, teljes funkciós érintő-vezérlő felület is. Azaz nincs szükség sem egérre, billentyűzetre a működtetéshez, az érintőképernyőn a teljes rendszer irányítása a képek megjelenítése és archiválása elvégezhető. A gyártó gondolt a különböző profilú felhasználókra, ezért széles méret-, felbontás-, áthatolás tartományban kínálja készülékeit. 10”-22” képernyőméretig, 16 bites képfeldolgozással, 38,5cmx46,2cm-es detektorpanelig, akár 380(!) kV-os röntgengenerátorral. Mivel katonai alkalmazásra is szánják készülékeiket, nem mindegy, hogy a legdrágább részegység a detektorpanel mennyire bírja a komoly fizikai behatásokat. A garantáltan meghibásodás nélküli ejtési magasság 70 cm.

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ossia DVR v1.4.0 update
Olvasta már?
Ossia DVR v1.4.0 update