Molekuláris szintű azonosító szenzorokat fejleszt az USA légiereje


Molekuláris szintű azonosító szenzorokat fejleszt az USA légiereje
Egy adott személy „mikro- és makroszintű” biológia jellemzőit regisztrálni és feldolgozás céljából elemezni képes érzékelők kutatásába fektet meglepő mennyiségű energiát és tőkét az Egyesült Államok (USA) légiereje.

A projekt célja, hogy olyan technológiákat fejlesszen ki, melyek alkalmasak az egyes szermélyek azonosítását biztosító ún. „biológiai aláírások” felderítésére, meghatározására növelve az USAF fenyegetés meghatározási és elhárítási képességeit az egyes műveleti területeken. Az új technológiáknak támogatniuk kell egyes személyek, illetve csoportok, továbbá egyéb biológiai anyagok felderítését, azonosítását nyomon követését. A hagyományosan merev katonai-hivatalos megfogalmazás olyan eljárások kutatását foglalja magában, melyek lehetővé teszik (pl.) a beszéd/hang/beszélt nyelv alapú azonosítási eljárások következő generációs megoldásainak kifejlesztését, kiküszöbölve az emberi (nyelvész szakértői) hibatényezőket.

Forrás: Biometric Update
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Fényerő szabályozás Inim riasztóról
Olvasta már?
Fényerő szabályozás Inim riasztóról