Hangulatfelismerés egy másodperc töredéke alatt


Hangulatfelismerés egy másodperc töredéke alatt
A japán Fujitsu, együttműködésben a Carnegie Mellon Egyetem Számítástechnikai Karával, olyan mesterséges intelligencia (M.I.) elemző technológiát fejlesztett ki, mely azonnal képes felismerni a legkisebb arckifejezést, illetve annak megváltozását.

A rendszer felismeri, hogy az alany nevetése inkább ideges, mint felszabadult, illetve képes detektálni a vizsgált személy zavarodottságát. Az eddig létező megoldások leginkább csak az egyértelmű érzelmek megjelenését képesek detektálni. Az új megoldás minden egyes arcizom 30 különböző jellegű mozgását képes nyomon követni. Mindezt, aminél nagyobb hatékonyság érdekében, a Fujitsu kiegészítette ezt egy gépi mélytanulás funkcióval, továbbá – a rendszer „feltanításához” – egy meglehetősen nagyméretű adatbázissal, mely a mindennapi életből „lopott” mimikákat tartalmazott.

Az új megoldás – a fejlesztők által kiemelt – előnye, hogy az eddig megoldásokkal szemben nem szükséges, hogy a megfigyelt arc teljes mértékben szembe nézzen a kamerával, így is 81%-os hatékonysággal működik, a kutatók állítása szerint. A beépített normalizációs eljárás mesterségesen létre hozza az alany „szembe néző” képét.

Forrás: Fujitsu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua WizMind S kameracsalád
Olvasta már?
Dahua WizMind S kameracsalád