Mennyire biztonságos a viselkedés-alapú biometria?


Mennyire biztonságos a viselkedés-alapú biometria?
A viselkedés alapú biometrikus azonosítási eljárások elemzik a hangunk változásait, azt, ahogyan járunk, a billentyűzetet és az egeret kezeljük, milyen erővel nyomjuk a tollat egy elektronikus „írólapra”, miként reagálunk bizonyos hatásokra stb.

A kutatók szerint ez akár problémát is okozhatna, de valójában mégsem okoz. Példaként épp a billentyűzet használatát hozzák fel kiemelve, hogy téves elutasítást generálhatna, ha épp – bármilyen okból kifolyólag, átmenetileg – megváltozik szövegbeviteli sebességünk és/vagy annak ritmusa. Azonban, a viselkedés alapú biometria, szemben pl. az ujjlenyomattal, dinamikus, folyamatosan zajló mintavételezésen és összevetésen alapul, így meglehetősen nagya adatbázisból meríthet a rendszer, csökkentve a téves elutasítások számát.

A dinamikus mintavételezés másik előnye, hogy egy ellopott mintával a „hacker” semmit sem tud kezdeni, mert mire felhasználhatná, az már megváltozott. Mindemellett kiemelik, hogy az azonosítási eljárások egyik legkevésbé „zaklató” módja, ennek megfelelően úgy a (pl. pénzügyi) szolgáltatók, mint az ügyfelek körében magas az elfogadottsági rátája. Mindazonáltal, az alkalmazó szervezeteknek – különösen itt, a GDPR világában – kiemelten figyelniük szükséges a tárolt adatok biztonságára, még akkor is, ha az folyamatosan változik.

forrás: Infosecurity Magazine
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései
Olvasta már?
2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései