Valósidejű biometrikus azonosítás a falon keresztül


Valósidejű biometrikus azonosítás a falon keresztül
Az amerikai (USA) Védelmi Minisztérium olyan megoldások (termékek) és technológiák után kutat, melyek lehetővé teszi, hogy a katonák falon (plafonon, padlón) át, valósidejű módon képesek legyenek azonosítani adott személyeket.

A hadsereg elképzelése (inkább víziója) szerint, egy tablet (és némi kiegészítő technológia) segítségével 360°-os látképet kapna az adott katona a környezetéről, még sűrű növényzet, sőt falak sem jelenthetnének kihívást; így téve lehetővé a fenyegetések, búvóhelyek, akadályok, állatok, aknák és robbanócsapdák stb. kockázatmentes felderítését. Bónuszként elvárás a megfigyelt személyek biometrikus azonosíthatósága. Annak érdekében, hogy a feladat ne legyen olyan egyszerű, a tablethez csatlakozó, akku. táplálású (felderítő) hardver könnyedén hordozható kell, legyen, akár egyetlen ember számára is. Még tovább menve a sci-fi területén, a kifejlesztendő technológiának drón-kompatibilisnek kell lennie. Valójában ez nem előzmény nélküli kezdeményezés a US Army részéről. 6 éve már rendszerbe állítottak egy léptetett frekvenciás folyamatoshullámú radart (Range-R), mely egyfajta mozgásérzékelőként működik (falon keresztül is).

Forrás: Biometric Update

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései
Olvasta már?
2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései