Új címezhető hang és hang- fényjelzők a FireClass kínálatában


Új címezhető hang és hang- fényjelzők a FireClass kínálatában
Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: FireClass


Tűz esetén mindig az életmentés a legfontosabb feladat. Az épületben tartózkodókat a lehető legkorábban kell riasztani, hogy elhagyhassák vagy evakuálhassák a helyiségeket. A Johnson Controls szakemberei ezért független kutatásokat végeztek a fénymintákról és azok hatásáról az emberi reakciók kiváltására, hogy fejlesszék az új sorozatú eszközök kialakítását és funkcionalitását.

A kínálatban már elérhető a hangjelzők, vizuális riasztóberendezések (VAD) és vizuális jelzőkészülékek (VID) új innovatív sorozata, melyek elősegítik a tűzjelző rendszerek teljesítményének javítását, és biztosítják, hogy valódi tűzesetnél gyorsabban megtörténjen a helyzetfelismerés és megkezdődhessen a kiürítés.



Az új típusú címzett VAD, VID és hangjelző eszközök elérhetőek falra szerelhető kivitelben és aljzatba integrált változatban is, így szinte minden telepítési igénynek meg tudnak felelni. A VAD típusok EN54-3 (hangjelző), EN54-23 (fényjelző) és EN54-17 (izolátor) minősítéssel rendelkeznek, míg a VID típusú hang-fényjelzők EN54-3-re (hangjelző) és EN54-17-re (izolátor) lettek tanúsítva, de az eszközök egy csökkentett teljesítményű LED-el is szereltek. A címzett hangjelzőknek pedig EN54-3-as (hangjelző) és EN54-17-es (izolátor) minősítése érhető el.




Amellett, hogy az eszközök megjelenésüknél fogva egy kompakt és diszkrét megoldást nyújtanak, számos funkcióval is rendelkeznek. Ilyen például a 15 választható hangminta, amiből a felhasználó kiválaszthatja a neki tetsző hangszínt, a 2 választható hangerősség, valamint a 2 féle villanási sebesség. Ezen felül a hangjelző és a jelzőfény független irányítására van lehetőség.

Az üzemeltető az RSM (Reflective Sound Monitoring) és az RLM (Reflective Light Monitoring) funkciók segítségével az eszközök teljesítmény vizsgálatát is könnyen és megbízhatóan elvégezheti. Az önteszt lehetővé teszi, hogy az eszközök kimenete tesztelhető legyen anélkül, hogy zavarná a környezetet és csökkentené a valódi esemény következtében történő aktiválást.











Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
VIVOTEK RX9502 hálózati megjelenítő
Olvasta már?
VIVOTEK RX9502 hálózati megjelenítő