A Hikvision Darkfighter kamerái forradalmasították a térfigyelést Salfordban


A Hikvision Darkfighter kamerái forradalmasították a térfigyelést Salfordban
Salford város Anglia északnyugati részén fekszik, lakossága 218 000 lelket számlál. A városi tanács 130 kamerát telepítetett közterületek megfigyelésére a városban és környékén. A kamerák egy központi szerverhez csatlakoznak a városközpontban, csatlakoztatva vannak a rendőrséghez, így a hatóságok könnyebben meg tudják találni az eltűnt vagy keresett személyeket. Csak 2015-ben 200 embert tartóztattak le a kamerarendszer segítségével.

Ilyen népes városi környezetben a térfigyelő rendszer kritikus szerepet játszik, és nem csak az éjszakai életben sűrűn előforduló kihágások visszaszorításában – Salford város kamerái kulcsszerepet játszanak az illegális hulladéklerakás megakadályozásában is. Az eddig használt kamerák nem voltak képesek tiszta és értékelhető képet rögzíteni gyenge fényviszonyok mellett.

Hikvision bevezetése


A Salford-i önkormányzat biztonsági vezetője, Stephen Kearney elmondása szerint a tanács két éve kezdte el használni a Hikvision kameráit, miután egy építési vállalkozó ajánlotta egy építkezés megfigyelésére. „Soha nem hallottam előtte a Hikvision-ről, és nem szoktam előzetes próba vagy tesztelés nélkül kamerát használni, - nyilatkozta - így nem telepítettük őket a fejlesztés területén, inkább felraktuk őket az egyik épületünk tetejére. Másnap hívtak a videós munkatársak, hogy ezt látnom kell - ezek az eddigi legjobb kameráink! Azóta csak Hikvision kamerákkal dolgozunk, ráadásul ez idő alatt egyetlen kamera sem ment tönkre, ami újdonság az előző kamerákhoz képest.”

Kihívások

A városi tanácsnak több kihívással kellett szembenéznie, amikor elkezdték megvalósítani a videófelügyeletet. Az első a költségvetési korlát volt. Nem engedhették meg maguknak a kameraszám bővítését, így alaposan át kellett gondolni a meglévő rendszer fejlesztését, illetve a meghibásodott kamerák lecserélését. A Hikvision Darkfighter kamerák versenyképes áron nyújtanak kivételes teljesítményt, alacsony fényviszonyok mellett is. Ráadásul sávszélesség igényük is jóval alacsonyabb, mint az eddig használt kameráiké.

A jobb minőségű eszköz, a kedvezőbb árazás, az alacsonyabb sávszélesség-igény miatt alkalmazható olcsóbb működtetés eredményeképpen mindenki nyer.

Darkfighter kamerák bevezetése

Kezdetben két Darkfighter kamerát telepítettek az illegális szemétlerakás csökkentése érdekében, a pozitív eredmény további PTZ kamerák telepítését vonta maga után. A DS-2DF8223I-AEL – akárcsak a többi Darkfighter kamera – full HD felbontású képet biztosít, kivételes érzékenységű, ráadásul 23x-os optikai zoommal, valós Day/Night működéssel és intelligens funkciók széles körével rendelkezik, mostoha kültéri körülmények közé tervezték. Kearney kiemelte az elvárásokat felülmúló eredményeket. "Kipróbáltuk a kamerát, és a képe nem hasonlítható egyik eddig használt kameránkéhoz sem. Nappallá változtatja az éjszakát! Amint a forrásaink lehetővé teszik, biztosan le fogjuk váltani több kameránkat is Darkfighterre. Egy ideális világban mind a 130 kameránkat lecserélnénk a Hikvision legújabb modelljeire.”

A tervezett telepítéseket DS-2DF8336IV-AEL 36x-os optikai zoommal rendelkező PTZ dómkamerákkal és DS-2CD4A85-IZS a 4K Ultra HD csőkamerákkal szeretnék kivitelezni. A város polgármestere is elismeri, hogy a térfigyelő rendszer fontos része a város életének. „A kameraképeket figyelő személyzet jelenti a gyanús eseteket a rendőrségnek, lehetővé téve a gyors reakciót. Bizonyítékot tudunk gyűjteni az illegális szemétlerakási perekhez, és segítséget kapunk számos eltűnt személy ügyében. Mindannyian megdöbbentünk a Darkfighter kamerák képének tisztaságán: nappalt csinálnak az éjszakából, és rendkívül éles képet nyújtanak. Ráadásul körülbelül feleannyiba kerülnek, mint az előző kameráink.”

Darkfighter megoldásokért keresse bizalommal a RIEL Elektronikai Kft. szakmai csapatát IDE kattintva

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat
Olvasta már?
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat