A Grundig Security jelene és jövője

Ollári Viktor interjúja Katerina Ryannel

A Grundig Security jelene és jövője
A SecuriForum biztonságtechnikai kiállítás, Budapestre “csalta” Katerina Ryant, a Grundig új kelet-európai képviselőjét. Utazásában az is döntő szerepet játszott, hogy a Grundig CCTV termékeinek krémje saját standdal debütált a kiállításon és személy szerint Ő is tartott egy konferencia előadást.

Mindent egybe véve, Katerina eljött, így lehetőségem adódott feltenni néhány, az oldalamat furdaló kérdést a Grundig jelenével és jövőjével kapcsolatosan.
Ollári Viktor: Bár tudom, hogy sokan találkozhattak már Önnel, kérem, hogy mondjon néhány szót önmagáról, a szakmai múltjáról.
Katerina Ryan: Nagyon röviden, a szakmai múltam jelentős részét a kereskedelem és marketing teszi ki. Körülbelül 10 éve kerültem kapcsolatba a biztonságtechnikával, és ezt követően olyan cégek európai, több esetben kelet- és közép-európai életében/kereskedelmében vettem részt, mint az IQinVision (jelenleg Vicon) és a Pivot3. Örömmel fogadtam el a Grundig felkérését, hogy 2016. szeptember 1-től lássam el a kelet-európai (és skandináv) régió sales manageri feladatait. Bár még csak rövid időt töltöttem el a cégnél, örömmel tapasztaltam, hogy ugyan az a rugalmasság és ügyfélcentrikus professzionalizmus jellemzi őket, amit mindig is igyekeztem követni/megvalósítani a munkám során.
O.V.: A Grundig ugrásszerűn fejlesztette biztonságtechnikai portfolióját (HD-TVI, 4K és panoráma kamerák). Az eredmény figyelemre méltó, de kíváncsi lennék, mik lesznek a közeljövő újdonságai?

K.R.: Továbbra is elkötelezetten tartjuk a megkezdett fejlesztési programunkat, mely természetesen kiterjed mindhárom termék-portfolióinkra (Connect Line, Professional Line és Top Line). A példának okáért, a Top Line család IP kameráiban meg fog jelenni a SONY legújabb, hátsómegvilágítású pixel (STARVIS) technológiára épülő CMOS-a. Az új érzékelővel a kameráink jelentősen megnövelt fényérzékenységgel, szín-reprodukciós képességgel és megnövekedett hatékonyságú WDR funkcióval rendelkeznek majd. A vandálbiztos dome kameráink új mechanikus alapot kapnak. Ennek köszönhetően jelentősen megnő a csatlakozók és kábelek elhelyezésére/rejtésére használható tér. Ezzel jelentősen csökken szerelődobozok szükségessége a telepítéseknél. A változtatás részeként, a jövőben a kameramodul kiemelhető lesz a házból, így is könnyítve a telepítők munkáját.
Továbbá nagyteljesítményű (ún. EXTREME) LED-ekkel 50 méterre növeljük a vandálbiztos dome és csőkameráinkba integrált IR sugárzók hatótávolságát. Hamarosan bemutatásra kerül az új, vandálbiztos, 12MP-es halszemoptikás kameránk (GCI-R1667F).
A proaktív képességek/készségek erősítése érdekében, néhány IP kameránk további képtartalom elemző funkcióval gazdagodik. Ennek előnyeit talán fölösleges is ragozni, hiszen mindenki számára ismertek. (Hálózati terhelés és tárhelyigény csökken, stb.)
A speed-dome kameráink sorában hamarosan üdvözölhetünk 2 új, 3MP-es felbontásra képes tagot, melyek közül az egyik integrált IR sugárzóval rendelkezik majd.
Természetesen a belépőszintű család (Connect Line) is bővülni fog. Az új IP kamera 4MP-es felbontást biztosít majd, integrált IR sugárzóval és motorosan állítható varifokális optikával, valamint képtartalomelemző és valós WDR funkciókkal fog rendelkezni.
Több kritika ért minket, hogy bár rendelkezünk 4K-s kamerákkal, a kezelésükre képes NVR-ekkel nem. Ez az „áldatlan” állapot hamarosan véget ér. Piacra kerül az erre képes NVR is.
A HD-TVI portfólió sem marad változatlanul. Hamarosan megjelennek a Grundig IR sugárzóval ellátott, HD-TVI speed dome-ok. Továbbá új varifokális optikával rendelkező kamera kerül a kínálatunkba.

O.V.: Ha már HD-TVI, az ezen belüli 4K technológia már egy ideje megjelent a piacon. Van már arra terv, hogy mikor jelenik meg a Grundig kínálatában?
K.R.: Ez egy rendkívül fontos és érdekes előrelépés lehet a piac számára. Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük, elemezzük a processzorgyártó ezirányú fejlesztéseit, hiszen ez foglalkoztatja partnereinket és végfelhasználóinkat.
Azonban meglátásunk szerint a 4K HD-TVI technológia még nem teljesen érett a biztonságtechnikai felhasználásra, tekintve, hogy a valós idejű képmegjelenítés nem biztosított. A mi meglátásunk szerint, először ezen kell még fejleszteni és csak ezt követően kerülhet be a portfolióinkba.

O.V.: Továbbra is problémának tartja a magyar piac az IP CCTV kamerák támadhatóságát. Mi a Grundig válasza erre?
K.R.: Ez egy összetett kérdés, amiben nem lehet megkerülni a hálózatépítés/strukturálás kérdését. Azonban kamera oldalról számos biztonsági funkció áll a felhasználó/telepítő rendelkezésére. A Grundig kamerákban többszintű védelmi szolgáltatás-csomag nehezíti a hackerek munkáját. A legegyszerűbbtől kezdve (skálázható felhasználói jogosultságok), a HTTPS protokollon és az IP-cím szűrő funkciókon át, egészen az IEEE802.1x-ig. Mi nyomatékosan javasoljuk, hogy a végfelhasználók éljenek ezekkel, és folyamatosan látjuk el tanácsokkal a telepítőket a témával kapcsolatosan.
O.V.: Várható valamilyen változás a Grundig kereskedelmi és marketing politikájában?

K.R.: A 2016-os év első felének – nagyon is figyelemre méltó - eredményei igazolták eddigi kereskedelmi és marketing irányelveink hatékonyságát, így jelentős változások nem várhatók. Ez azonban nem jelent kőbevésettséget.
Tekintve, hogy célunk és egyik fő értékünk, hogy mindenkor a legmodernebb technológiák irányába mozdulunk el, termékfejlesztésünket ez irányítja. Valamint az, hogy a piac számára is etalonként jelenjünk meg. Mindezek egyenes következménye a folyamatos fejlődés a kereskedelmi és marketing politikánkban is.
O.V.: Ha a Grundig egy olyan tulajdonságát / képességét kellene megnevezni, ami a legfőbb értéket jelenti a végfelhasználók számára, mi lenne az?
K.R.: Nehéz kérdés, mert valójában egy mixről beszélünk: innovatív technológiák, remek design, kiváló minőség, egyszerű használhatóság. Azonban, ha egyetlen szóval kellene kifejeznem azt a sokrétű értéket, amit a végfelhasználók számára nyújtunk, a megbízhatóság lenne az.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya