Beszámoló a GeoVision Hungária Kft. szakmai konferenciájáról


Beszámoló a GeoVision Hungária Kft. szakmai konferenciájáról
Október 20-án, egy 11. kerületi szálloda konferenciatermében rendezte meg a GeoVision Hungária Kft. aktuális szakmai képzését.

A mintegy félszáz résztvevő elsősorban kivitelező cégektől érkezett, de voltak, akik önkormányzatot, illetve egyéb intézményt, szervezetet képviseltek. A képzés a közterületi térfigyelő rendszerek jogi, szakmai elméleti és gyakorlati témáit dolgozta fel, kiegészítve a vezeték nélküli hálózatok tervezési és üzemeltetési tudnivalóival.

Révész Péter, a GeoVision Hungária Kft. ügyvezetője köszöntötte a közönséget, majd Kovács Adrienn előadása következett a közterületi térfigyelő rendszerekre vonatkozó aktuális szabályokról, azok betarthatóságáról, a NAIH-ról, a Sport- és Infótörvényről, valamint érdekes esettanulmányokról. Az előadást nagy érdeklődést váltott ki, tucatnyi kérdéssel már az előadás közben is.

Ezt követően Kiss Jenő két előadási részben taglalta a köztéri térfigyelő rendszerek tervezés, engedélyeztetés, szerelés és üzemeltetés témaköreit, különösen a vezetéknélküli jelátvitel gyakorlati tudnivalóit kiemelve.

Szó volt itt még saját tulajdonú oszlopállítás tudnivalóiról, áramvételezés különböző lehetőségeiről, számításokról, méretezésekről és megannyi hasznos gyakorlati praktikáról. A közönség érdeklődését mi sem mutatta jobban, mint hogy szünetben sem hagyták pihenni az előadót.

Az ebédszünet után Révész Péter rendszerezte azon kameraválasztási szempontokat, amiket egy köztéri térfigyelő esetén szükséges figyelembe venni. Beszélt továbbá a rendszámfelismerő rendszerek tervezési és kameraválasztási szempontjairól is és bemutatott több rendszámfelismerő demó videót magyar és külföldi rendszámok felismeréséről, mindezt nappali és éjszakai környezetben.

A rendezvény végén a VIII. kerületi kapitányság hadnagya a kerületi térfigyelő rendszerről beszélve érdekes prezentáció keretében mutatta meg a jelenleg már több száz kamerás rendszer születését és felhasználási előnyeit.

Ezt követően a közönség soraiból négyen kipróbálhatták a GeoVision rendszámfelismerőjét, megtapasztalva azt milyen az, amikor körözött járművet felismerve küld a rendszer e-mail és sms értesítést a hallgatóság okostelefonjaira.

Zárásként a legkitartóbb érdeklődők még a tápellátás, tápméretezés és szünetmentesítés fontosságáról hallhattak egy rövid összefoglalót.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Mobiltelefonos beléptetés a STid ARC1S/BT kültéri kártyaolvasóval
Olvasta már?
Mobiltelefonos beléptetés a STid ARC1S/BT kültéri kártyaolvasóval