Dahua PoE Switchek - IP hálózati adatátviteli megoldások CCTV-re szabva


A hagyományos adatvitel eltér a CCTV IP hálózati átviteltől. Létfontosságú a teljesítménynövelés, illetve a hálózati késés és csomagvesztés kiküszöbölése a biztonságtechnikában.

A Dahua Technology, a világ egyik vezető CCTV gyártója megoldást szolgáltat a videó megfigyelő rendszerek, fent említett jellemzőire és problémáira. A Dahua PoE switcheket speciálisan a videó stream jeltovábbítására tervezték.Az új Dahua 16/24-Portos PoE Switchek jellemzői:
Nemrégiben kiadott új Dahua 16/24-portos PoE Switchek:
PFS4218-16ET-190/240 (190W és 240W opcionálisan)
PFS4226-24ET-240/360 (240W és 360W opcionálisan)

Ez a 2 PoE switch speciálisan a videó megfigyelési rendszerekre lett tervezve, mint kialakításban és a múlt tapasztalataiból merítve jellemzőit
PFS4218-16ET-190/240
PFS4226-24ET-240/3601. PoE Kezelés
2 fő jellemző:
1) PoE Beállítás
A PoE beállítási funkció lehetővé teszi a felhasználó számára a webes, menedzselhető felületen keresztül a kamera oldali tápellátás kézi beállítását. Az IP kamerák intelligens tápellátására, kalibrálására szükség lehet, amikor figyelembe kell venni akár az IR funkciót az éjszakai üzemmód folyamán. Sőt eszközünk a valós idejű energiafogyasztást is képes megmutatni számunkra.

2) Green PoE
A „Green PoE” funkció lehetővé teszi felhasználója számára egy PoE fogyasztási ütemtervet, aminek segítségével az IP kameraoldali tápellátását időintervallum szerint konfigurálhatjuk kedvünk és szükségünk szerint. Például, ha nincs szükségünk adott számú kameránál a folyamatos, napi 24 órás működtetésre, hanem pl. csakis 9-21 óra közötti időszakban szeretnénk kameráinkat használni, akkor a funkció segítségével beállíthatjuk a switch tápleadási időintervallumát. Energiatakarékossági szempontokat tudunk előtérbe helyezni.

2. Nagy távolságú adatátvitel, akár 250 méter
Hagyományos switchek esetében az átviteli távolság maximálisan 100 méter. Viszont a PFS4218-16ET-190/240 és PFS4226-24ET-240/360 modell képes akár 250 méter távolságra is leadni a PoE átvitelt kameráinknak egy egyszerű konfiguráció beállításával a webes felületen keresztül. Ennek hatására mentesülhetünk a további telepítési terhektől (újabb switch vagy SFP modul az optikai kábelhez)

3. Energiafelhasználás kijelzése
Az eszközök előlapján megjelennek az aktuális PoE fogyasztási szintek (LED indikátor segítségével), amelyek segítenek meghatározni az eszköz terheltségét.
50%: jelenti a teljes PoE fogyasztás kevesebb, mint 50%-át
80%: jelenti a teljes PoE fogyasztás 50%-80%-át
100%: jelenti a teljes PoE fogyasztás 80%-100%-át

4. Hi-PoE
Az PFS4218-16ET-190/240 és PFS4226-24ET-240/360 eszközökön megtalálható 2 Hi-PoE port, ami akár 60W teljesítmény leadást is nyújthat Hi-PoE támogatással rendelkező IP Speed Dome kameráink részére.

Dahua PoE Switch-ek általános jellemzői
Mindezeken felül, a Dahua switchek előnyei, a következő szempontokat figyelembe véve:
1. Kimagaslóan megbízható komponensek
A tápellátás, a kapcsolási- és PSE chip kulcsfontosságú elemei a PoE switcheknek. Világvezető komponensgyártók állnak a Dahua switchek gyártásának hátterében, amelyek a minőséget és megbízhatóságot biztosítják felhasználóik számára.

2. Nincs videó átviteli blokkolás
A videó adatfolyam továbbítása eltér a szokásos átviteltől. A hirtelen megemelkedő adatmennyiségeket a PoE switchnek tudnia kell lekezelni. Az áramlás-szabályzó funkció a Dahua switchekben alapértelmezés szerint engedélyezve van minden eszközben és képes szabályozni a hirtelen megugró adatmennyiségeket a hardver saját pufferében. Alkalmazkodva a videó stream adatmennyiségeihez.

3. Ipari minőségű kialakítás
A Dahua PoE switcheket úgy tervezték, hogy extrám környezetekben, mint például a széles hőmérséklet-tartományban és villámlási környezetben is végezni tudja feladatát. Villámvédelmi módban 4kV és differenciál módban 2kV védelmet biztosítva vannak eszközeink. Felgyorsított élettartam (ALT) végeznek minden eszközön, hogy biztosítsák a kiemelkedő megbízhatóságot és a hosszú élettartamot.

4. Videó terhelési teszt
Fontos, hogy a switch képes legyen kezelni a nagy mennyiségű adathalmazt az IP kamerákról fogadva. A Dahua, az eszközök tervezésekor számos tapasztalat felhasználásával a legjobb eszközöket szolgáltatja részünkre. Mindenegyes switch eszközét tesztjét minimum 200 db IP kamera segítségével futtatja végig a vizsgált környezetben, amellyel szintén a megbízhatóságot tükrözi felhasználói részére.

Szerző: Páger János
Novosec Kft.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
TechSon FT8N – beléptetés és lázmérés
Olvasta már?
TechSon FT8N – beléptetés és lázmérés