Fedélzeti drón (UAV) intelligenciát fejleszt a Rajant


Fedélzeti drón (UAV) intelligenciát fejleszt a Rajant
A Rajant bejelentette Kinetic Mesh® Wireless Network (drótnélküli hálózat) technológiájának továbbfejlesztett verzióját, mely lehetőséget teremt a drón gyártók számára, hogy tökéletesítsék a drónok közti és és a drón-föld kommunikációt. A Kinetic Mesh támogatja a kommunikációs és videó (mesh struktúrájú) „gerinchálózatok” létrehozását, így biztosítva a közbiztonság, határvédelem, keresés/mentés, területmegfigyelés célú alkalmazások nagyobb hatékonyságát.

Elsőként az xCraft UAV és a Sharp INTELLOS™ A-UGV (földi „drón”) eszközeiben kezdték alkalmazni új technológiát. Az xCraft x2i Hybrid VTOL (vertikális felszállás és landolás) drónjába integrálták a Rajant új megoldását, mellyel lehetővé tették a drónok rajzás szerű és kötött alakzatban történő repülését. A cégek szerint, ezzel új lehetőségeknek nyitottak kaput a drónok kereskedelmi felhasználása terén. Az x2i számos (legfeljebb kb. 0.8 kg tömegű) „rakományt” vihet magával, melyek között szerepel a már megszokott videokamera, a még kevésbé elterjedt LIDAR (lézeres terület letapogató) és kémiai felderítő eszközök. A Rajant InstaMesh® router szoftver 300Mbps-os adattovábbításra teszi alkalmassá az x2i-ket.

Forrás: RAJANT
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők
Olvasta már?
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők