Beléptetőrendszer a „fal” őreinél


Beléptetőrendszer a „fal” őreinél
A cím csak akkor érthető, ha már olvasta/látta a Game of Thrones (Trónok harca) c. műveket. A Vanderbilt beléptetőrendszere a világ egyik legzordabb helyén lévő katonai bázis biztonságáért felel.

Ez a bázis a Thule Légi-támaszpont, Grönlandon, mélyen a sarkkör „mögött”. A bázis térségében nem ritka a -51°C hideg, amit külön „élvezetessé” tesz az akár 300+ km/h-ás szél. Város nincs a térségben. A legközelebbi település egy innuit falu kb. 100 km-re. A bázist a hidegháború idején alapították, „fénykorában” 10 000 katona szolgált falai közt. Jelenleg 1000+ fő az állandó állomány.

A bázison eredetileg hagyományosnak tekinthető kulcsos és digitális zárak voltak, de egyre égetőbb szükségét érezte a parancsnokság, hogy olyan megoldást telepítsenek le, ami képes ellenállni a szélsőséges időjárás hatásainak, elkerülendő a „kint-ragadásos” eseteket, melyek végeredménye jó eséllyel végzetes lenne. A Vanderbilt Entro beléptető rendszere a bázis kb. 380 ajtaját felügyeli, immár 10 éve. Csak egy apró érdekesség, elvárás volt a „jegesmedve-álló” (vandál-biztos) kültéri kártyaolvasó… Forrás: vanderbiltindustries.com
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az Accessium a CONSTRUMA 2024 kiállításon
Olvasta már?
Az Accessium a CONSTRUMA 2024 kiállításon