Számos biztonsági rést talát az F-Secure néhány FOSCAM IP kamera típusban


Számos biztonsági rést talát az F-Secure néhány FOSCAM IP kamera típusban
Sajnos - avagy sem, ez nézőpont kérdése – az IoT (a „dolgok” Internete) már létező valóságnak, tekintve, hogy jelenleg kb. 8 milliárd eszköz csatlakozik az Internetre. Ez a szám 2020-ra (egyes előrejelzések szerint) 20 milliárd felett lesz. Az informatikai biztonságelemző vállalkozások, az IoT kihívásait, az első 10 közé helyezték a 2017-es év legnagyobb biztonsági problémái rangsorában, szokásos, év eleji előrejelzéseikben. Olybá tűnik, mindent meg is tesznek, hogy megmutassák, nem szimpla dodonai jóslattal állunk szemben.

Az F-SECURE munkatársai, a FOSCAM kamerák két modelljének elemzése során, számos „sérülékeny” ponttal találkoztak. Az említett kép típus az Opticam i5 HD és a Foscam C2. A helyzetet némileg bonyolítja, hogy más nevek alatt is forgalomba kerültek ezek az eszközök. Pl.: Chacon, Thomson, 7links, Opticam, Netis, Turbox, Novodio, Ambientcam, Nexxt, Technaxx, Qcam, Ivue, Ebode, Sab.
Sajnálatos módon, a jelentés állítása szerint, itt nem csak arról van szó, hogy minden termék esetén azonos (vagy hiányzik) az alapértelmezett hozzáférési jelszó (amit a felhasználónak át kellene állítania), hanem – nemes egyszerűséggel – „beégették” az eszközbe. Persze, ez csak egy problém a felfedett 18-ból.

Az F-SECURE munkatársai jelezték az általuk feltárt problémákat a gyártónak, de eleddig választ nem érkezett feléjük; és a problémákat orvosló frissítést sem bocsátott ki a FOSCAM.

Forrás: IDE kattintva elérhető


Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera
Olvasta már?
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera