Hikvision Testkamera

Az innovatív, hordozható megfigyelés

Hikvision Testkamera
Forgalmazó: Hikvision Hungary Kft.
Gyártó: Hikvision Digital Technology Co. Ltd.


Az elmúlt években egyre nagyobb szükség van arra, hogy rendvédelmi szervek intézkedései rögzítésre kerüljenek. Ebből adódóan a testkamerák használata egyre elterjedtebb a rendvédelmi szervek körében világszerte. A trend nagy valószínűséggel folytatódni fog, mivel a piaci előrejelzések szerint a testkamera-szállítmányok száma a 2018-as 1.59 millióról, 2021-re 5.62 millióra fog emelkedni. Az okos technológiák, eljárások és képzések forradalmasíthatják - többek között - a rendvédelmi szervek munkáját, csökkentve az testi sértés eshetőségét az intézkedések során.

A Hikvision technológiája

A strapabíró, hordható testkamerák rögzítik a civilek és rendvédelmi szervek cselekedeteit, valós időben. Annak érdekében, hogy semmiképp sem hátráltassák a rendvédelmi szervek mindennapi munkáját, ezeket az eszközöket a Hikvision úgy tervezte meg, hogy hordozhatóak és könnyen kezelhetők legyenek. Mivel a testkamerák egy 110 fokos nagylátószögű objektívvel és 1080p (30 képkocka/ mp) felvételi felbontással rendelkeznek, az eseményeket tisztán és hatékonyan tudják rögzíteni.

A kamerákkal készített felvételek a biztonságos adattárolásnak köszönhetően bármikor gond nélkül visszajátszhatóak, így ezek akár törvényszéki bizonyítékként is szolgálhatnak. Annak érdekében, hogy a kamera megszakítás nélkül tudja a felvételt rögzíteni, a kamerák a cserélhető akkumulátor mellett egy beépített kiegészítő akkumulátorral is rendelkeznek, amely a csere során áramot biztosít.

A kamerák GPS nyomkövetővel is rendelkeznek, ennek köszönhetően az incidens helyszínét a központban is látják, így lehetőség nyílik biztonsági másolat készítésére, valamint – ha szükséges – az erősítés azonnali kiküldésére. Újdonságként a Hikvision termékcsaládjában a kamerákhoz dokkolóállomás is kapható, amely 8 kamera egyidejű töltésére alkalmas. Emellett a töltés során a kamerákkal rögzített felvételek a rendőrségi azonosítóval és dátummal együtt feltölthetőek az adatbázisba. Miután ez megtörtént, a felvételek - a biztonságos adatkezelés érdekében - eltávolíthatóak a kameráról.



A testkamerák használata

A testkamerákat leggyakrabban a rendőrség használja. Azonban a rendőrségen kívűl más szervek is számos esetben alkalmazzák, mivel a közterületi események dokumentálása egyre fontosabb. Bizonyított tény, hogy mind a rendőrök, mind a civilek elfogadhatóbban viselkednek, ha tudják, hogy felvétel készül róluk. Ennek köszönhetően javul a rendvédelmi szervek és civilek közötti viszony.

A biztonsági cégek is érdekeltek ebben a technológiában, hiszen a kamera biztonsági őrök számára is alkalmas lehet. Abban az esetben például, ha egy védett területen szokatlan tevékenységet észlelnek, a helyszínre érkező biztonsági őrök 3G / 4G segítségével élő videót küldhetnek a terület tulajdonosának.

Természetesen sok múlik azon, hogy a kamerák hogyan vannak alkalmazva. Egyes szervek szabályzata szerint kamerának a szolgálat során folyamatosan rögzítenie kell. Más szerveknél a kamerákat csak olyan esetekben szükséges használni, amikor a rendőrök bizonyos területeken tartózkodnak, vagy amikor az incidens már részben ismert. A Deep Learning technológiának köszönhetően a fejlesztési lehetőségek végtelenek; néhány típus már az arcfelismerésre is képes. Ez azt jelenti, hogy a személyek egyszerűbb azonosításához a testkamerák egy adatbázishoz is csatlakoztathatóak.

Napjainkban a rendvédelmi szervek hatékony működéséhez elengedhetetlenek a hordható megfigyelési eszközök. A Hikvision testkamerák és dokkolók a városi biztonságtechnikai megoldások fontos részei, most és a jövőben egyaránt.

HIKVISION HUNGARY KFT.

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat
Olvasta már?
A Polsec Kft. elnyerte a 2023-as év Milesight Együttműködő Partnere díjat