160 000 arcfelismerésre is alkalmas kamera Moszkvában


160 000 arcfelismerésre is alkalmas kamera Moszkvában
Egy kétéves projekt zárultával több mint 160 000 IP CCTV kamera lesz hivatott erősíteni Moszkva rendvédelmi szerveinek tevékenységét. „Magától értetődően” a rendszer alkalmas arcfelismerésre és arc alapú követésre.

A városi rendőrség szerint a rendszer kiépítésétől (2017.) számított időszakban közel 100 kőrözött személyt fogtak el a segítségével. Két év alatt, a moszkvai térfigyelőrendszer több mint 50-szeresére növekedett a 210 MUSD értékű projekt keretében, melyből 117 MUSD a kamerarendszer költsége, míg 93 MUSD-ba került az adatfeldolgozó központok kiépítése. A projekt (legalább) két pikantériával „büszkélkedhet”. Az első, hogy a tárolókapacitás kiépítését az a WiFi szolgáltató nyerte el, aki 2018-ban 12 millió felhasználójának adatait érintő hackertámadást szenvedett el. A második: már a teljes rendszer üzembe helyezését megelőzően bíróság elé citálták az üzemeltetőt az emberi jogok megsértésének vádjával.

Forrás:The Moscow Times
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale
Olvasta már?
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale