Email not displaying correctly?
View it in your browser.

A KEZDETEK

A Pyronixot 1986-ban alapították és mára egy elismert elektronikus biztonságtechnikai fejlesztő, gyártó vállalat lett. A központ az Egyesült Királyságban található, Rotterham székhellyel. 2016. május 19. a dátum, melyen a HIKVISION bejelentette a Pyronix akvizícióját.

Julie Kenny, a Pyronix alapítója szerint: “Az akvizíció nagy lehetőség a Pyronix, Rotterham és a régió számára. A közvetlen külföldi beruházás mely az Egyesült Királyság felé irányul, óriási. A HIKVISION nagy terveket készít elő Pyronix növekedése és fejlesztése érdekében.”

Jiang Feng Zhi, a Pyronix újonnan kinevezett igazgatója, a következőket jegyezte meg az akvizícióval kapcsolatban: “A Pyronix és a Hikvision számára izgalmas időszak ez, ahogy a két cég munkája összefonódik. A Hikvision jelentős beruházásokat tervez az Egyesült Királyságban, főleg az itt jelen lévő gyártás területén. Örömmel fogadjuk a Pyronixet a Hikvision cégcsoportban és a behatolásjelző eszközök bemutatásával a piacon növekedésre számítunk”

AZ ELSŐ KÖZÖS AKCIÓ

Az első közös promócióra 2016. novemberében kerül sor egész Európa területén, melynek során a Pyronix, mint a Hikvision része, kedvező áron kínál behatolásjelző érzékelőket. Az úgynevezett “4+1” akció keretén belül, 4 db KX15DT tipusú kombinált mozgásérzékelő (azaz mikrohullámú és passzív infra) vásárlása esetén az 5. érzékelő ajándék!

A KX15DT

A KX15DT egy kombinált, mikrohullámú és passzív infravörös szenzorral rendelkező beltéri mozgásérzékelő. Míg a mikrohullámú rész a közeledő-távolodó, a PIR rész pedig az érzékelési mezőre merőleges mozgásra érzékenyebb. Mivel az eszközfajta ismert a piacon, így olyan tulajdonságokat érdemes megtekinteni, ami különleges lehet a maga nemében.

“X” sáv

Az érzékelő akalmazott frekvencia területe az “X” sávon belül helyezkedik el, ami 8-12 GHz-et jelent. A DT három verzióban kerül forgalomba, 9.87, 9.9, 9.91 Ghz, melyet színkódok jelölnek, és könnyen azonosítható. Ezzel olyan telepítések segíthetők, ahol több kombinált érzékelő kerül telepítésre egy helyiségen belül, elkerülve a zavarás jelenséget. A másik előnye az “X” sávnak, hogy kevésbé hatolhat át olyan anyagokon, mint például az “S” sávos eszközök többsége (S sáv: 2...4 GHz).

Az IFT

Az IFT egy rövidítés, mely arra utal, hogy minden KX sorozatú eszköz olyan tűrésmezővel rendelkezik, mely segíti a téves riasztások elkerülését. Lehet mondani egy adaptív jellemző, alkalmazkodik a környezethez.

BlueWave

A technológia egy összevont elnevezése több műszaki megoldásnak. A jelfeldolgozást külön algoritmus segíti, valamint a lencse fizikális szerkezete szintén a pontos működést támogatja. Az aszférikus optika (a lencse...) kedvezőbb feltételeket teremt az infra energia begyűjtésére a környezetből.

Aszférikus optika

Az optika szerkezet, köznevén “lencse”, 90 fokos lefedési teret, 15 méteres térvédelmi távolságot biztosít. Az aszférikus lencsénél - ellentétben a síklencsével - a fókuszáló felület és a pyroelem között nagyjából állandó a sugár, így mind a közeli, mind a távoli érzékelés homogén, tehát az érzékelő mező és az érzékelendő felület közel állandó. Ezzel együtt a KX15DT rendelkezik “maga alá látó” zónákkal is.

A külső

Minden KX sorozatú mozgásérzékelő azonos külsővel rendelkezik, a riasztás visszajelző LED színe attól függ, milyen elem aktivált. Az eszköz mellé a dobozban mellékelt a fali, vagy mennyezeti szereléshez használható tartó, mely rejtett kábelvezetésre alkalmas. Ez mindeképpen kedvező, nem kell külön költséggel számolni, valamint kész, gyári megoldás áll rendelkezésre.

A belső

A burkolat csavarral rögzített, de nem kell attól félni, hogy elveszik, egy ellenanya tartja a helyén. Az első a mi feltűnik, hogy mind a szabotázs, mind a riasztás kimenethez tartoznak előre de niált EOL ellenállások, melyek jumperrel választhatók (például 5k6, vagy 1 k). Ez nagyban segíti a telepítést, nem kell a forrasztással időt veszteni, a munkálat is sokkal tisztábban elvégezhető. A mikrohullámú érzékelő tartománya egy potencióméterrel szabályozható 0 és 15 méter között. A kétféle (Duál Technológia) érzékelési mód jumperrel programozható, azaz van lehetőség ÉS / VAGY üzemmód kezelésére.

A PIR oldalt vizsgálva elmondható, hogy duál elemes kivitelű (nem keverendő a technológia értelmezéssel), két elem felügyel és dolgozza fel a bejövő energiát egyszerre (74 db zóna segítségével). Itt rögtön van egy hibakiszűrés, ha csak egy elem érzékel, nincs riasztás jel.

A digitális hőmérséklet kompenzálás olyan területen jöhet jól, ahol a környezet hőmérséklete (adott páratartalom mellett) közel lehet az emberi test hőmérsékletéhez. A KX15DT ilyenkor automatikusan állítja érzékenységét a tapasztaltaknak megfelelően.

Az optika mögött és az alaplapon is olyan szerkezeti elemek vannak, melyek elszigetelik az érzékelési csatornát a környezettől, így például apróbb bogarak nem jutnak a pyroelem közelébe, és nem okoznak kellemeten téves riasztás sorozatot. Ezt nevezik zárt optikának.

A KX15DT EN50131 Grade 2. besorolással rendelkezik. A legtöbb minőségi biztonságtechnikai eszköz ide tartozik, ez az alacsony és közepes kockázati osztály, ahol a behatoló nem rendelkezik sok információval a riasztó rendszerről és általános eszközök állnak rendelkezésére ( a KX sorozat Grade 3 kategóriába tartozó eszköze egyébként az “antimaszkos”, kitakarás ellen védett kivitel, a KX15DTAM).

Összességben a Pyronix KX15DT egy jó jellemzőkkel rendelkező duál technológiát használó beltéri eszköz, olyan extra funkciókkal, melyek a telepítés megkönnyítésére szolgálnak. Használata és megismerése egyszerű, próbálják ki!

unsubscribe from this list   update subscription preferences