SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Legfrissebb hírek

A Dahua új értéket teremt a hőkameráival

A hagyományos megfigyelő kamerák természetesen képesek videofelvételre nappal, jól megvilágított területeken. Ezek a kamerák videoképző képességei viszont csökkennek rosszul megvilágított terület vagy éjszaka esetén, mivel az érzékelők az érzékenység növelésével kompenzálják a fény hiányát, így zavaros képet alkotnak - ha egyáltalán sikerül a felvétel. Mivel a nappali és éjszakai megfigyelés fontos viszonyítási alap a megfigyelési rendszer hatékonyságának értékelésénél, a termikus képalkotások egyértelműen előnyt szereznek, mivel a hőenergiát emberi szemmel láthatóvá teszik.

Napelemparkok biztonságtechnikai rendszerei

A RIEL csapata immáron jelentős tapasztalattal rendelkezik a napelemparkok védelmi koncepciójának kidolgozásában, az alkalmazható biztonságtechnikai rendszerek kiválasztásában, ajánlatok összeállításában és az eszközök konfigurálásában.

Kétűrlényes UFO a Hanwha Techwintől

Már a sokadik, praktikus kameratokozást jelentik be, amelynél a felhasználó (telepítő) alakíthatja ki a látószöget és a megfigyelési irányt, a helyszínnek megfelelően. A Modern Alarm Kft.-tól már előrendelhető a PNM-7000VD rongálásálló (IK10), kültéri dómkamera (IP66).

Virtuális kerítést tesztelnek USA és Mexikó határán

Épp most folyik egy virtuális határvédelmi rendszer tesztje az USA déli határának egy kicsiny részén. Az Anduril fantázianevű, szigetüzemű (tápellátása napelemekkel is megoldható) rendszer több érzékelő (mikrohullámú mozgásérzékelő, lézeres mozgás és távrézékelők), kamera és kommunikációs rendszer harmonikus egysége egy AI (MI – mesterséges intelligencia) vezérlése mellett.

Marketingcélú biometrikus megoldás a Hanwha Techwin-től

A Hanwha Techwin, a videotartalom-elemző megoldások specialistájával (A.I Tech) karöltve megalkotta Wisenet kamerákba (2MP-es XND-6010/RET, valamint TNB-6030/BIO) integrált, kis és közepes méretű kereskedelmi egységek, kisebb üzletláncok számára javasolt, marketingcélú biometrikus megoldásait.

Hír rovatok

Prémium Partnerek

További hírek időrendben