SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Pénzszállítás

2008. július 3. 10:39

"A végső vadászmezők felé kell irányítani"

A Blikk egy olyan dokumentum birtokába jutott, amelyben a tokaji pénzszállító kirablói egy tervezetben írták le, kinek mi a feladata a rablásban.

Az iratot csak az látta, aki ott volt ennek a megírásánál, ugyanis a dokumentumot a szakértő szerint soha többet nem nyitották meg - számol be a csütörtöki Blikk. Az író a tervezetben közönyösen ecseteli a variációkat, például, hogy mi a teendő abban az esetben, ha az őr gyanút fogna.

A lap szerint hidegvérrel ír arról, hogy ekkor az "1/b variáció lép életbe". Azaz a "munkatársat a végső vadászmezők felé" kell irányítani. Ennek a megoldásnak pedig szerintünk az az előnye, hogy "gyors, aránylag veszélytelen", míg a végcél: a "becsülhető eredmény 119 millió HUF". A tervet szinte pontról pontra végrehajtották tavaly márciusban.

A lap emlékeztet: a pénzszállító 2007. március 26-án indult utolsó útjára a volánnál Sz. Jánossal és a kísérővel, Gazdig Lászlóval. A támadókkal összejátszó őr, János azzal az ürüggyel állította meg az autót, hogy vizelnie kell. Társai, H. Roland és S. Krisztián ekkor csaptak le. A két bandita Lászlót megygyilkolta, míg a beépített őrt megkötözték, és kilométerekkel arrébb kirakták. H. Rolandot és S. Krisztiánt tavaly kapták el egy kiskunhalasi tanyán, amit a szüleik vettek nekik a bujkáláshoz a rabolt pénzből.

Münnich Iván agressziókutató szerint aki a tervezetet írta, az érzelemszegény, szenvedély nélküli ember, azonban intellektuálisan felkészült. Az pedig, ahogy a gyilkosságról ír, cinikusnak tűnik az emberek számára. Hiszen az őr számára egy tárgy, egy akadály, amit le kell gyűrni - írja a Blikk.

Forrás: Hírszerző-Blikk

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában

Kivitelezés vezető

A Seawing Kft. a biztonságtechnikai rendszerek fejlesztésében és gyártásában piacvezető vállalat, 2016 októbere óta a nemzetközi háttérrel rendelkező Assa Abloy cégcsoport tagja. A gyorsan növekedő biztonsági ágazatban a Csoport páratlan jelenléttel bír az olyan területeken, mint például a hozzáférés-ellenőrzés, azonosítási technológia, bejárat-automatizáció és szállodai biztonság. Partnereink számára egyedi és integrált beléptető, biztonságtechnikai megoldásokat kínálunk, önálló területként foglalkozunk könnyen kezelhető munkaidő-nyilvántartással. Vevőszolgálati csapatunkba keresünk kivitelezés vezető kollégát.