SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közbiztonság

2004. szeptember 29.

Eredménytelen szembesítések a móri ügyben- A tárgyalás után megfenyegették Kiglicset

Népszabadság • MTI - Jelentés • 2004. szeptember 29.

A bíró a második tárgyalási nap kezdetén ismertette azt a rendőri jelentést, amely szerint Kiglics Attilát, a harmadrendű vádlottat a hétfői tárgyalás után a bíróság épületében fennhangon, életveszélyesen megfenyegették, azt kiabálták, "Áruló, anyádat, kicsinállak!" Aztán az előzetes letartóztatásból korábban már kikerült Kiglicset kísérő rendőr intézkedett. Erről az esetről Kiglics Attila a bíró kérdésére is csak annyit mondott, "hallottam valami kiabálást a folyosón, de nem tudok róla".

Kiglics Attila, akit - elmondása szerint - a hatóságok hónapokig a móri sofőrként tartottak számon, de már csak két másik rablással vádolnak, ezután folytatta hétfőn megkezdett vallomását. Ebben terhelően nyilatkozott Kaiser Edére, aki az ügyészség szerint a móri vérengzés egyetlen ismert tettese.

A vádirat szerint tettesként Kaiser Ede és egy ismeretlenül maradt személy követte el 2002. május 9-én a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablást, és ennek bűnsegédje volt Hajdú László. A vádirat szerint az ismeretlen végzett a bank dolgozóival és ügyfeleivel, míg Kaiser a fiók ajtajában vigyázott.

Kiglics Attila kedden elmondta, hogy szoros kapcsolatban volt Kaiser Edével, több bűncselekményt követtek el együtt és "ez az életvitel megkövetelte, hogy 110 százalékig ismerjük egymást, megbízzunk egymásban".

Kiglics Attila elmondta, hogy Kaiser felvetette neki a móri bankfiók kirablásának ötletét, ám ő elhárította, mert akkor már körözték. Kiglics Attila a móri bankrablásról - elmondása szerint - a tévéből értesült. Közvetlenül Kaiser Ede 2002. július 22-i elfogása előtti napokban pedig személyesen is találkoztak.

Kiglics elmondta, hogy eljött hozzá Kaiser Ede, autóba ültek és arról beszélt, hogy meg kéne ölni Hajdú barátnőjét meg Hajdút. Ezt Kiglics Attila összefüggésbe hozta Mórral, de a beszélgetés során kerülték a témát. Bírói kérdésre, hogy miért nem kérdezett rá Mórra, Kiglics Attila annyit mondott: "jobb az ilyen dolgokra nem rákérdezni".

"Számomra akkor lett nyilvánvaló, hogy ők csinálták Mórt, amikor a fantomképeket közzétették az újságokban" - jegyezte meg Kiglics Attila egyértelműen Kaiserre és Hajdúra célozva. "Mór után Ede meglehetősen sokat kokainozott" - tette hozzá.

Kiglics Attila vallomását követően Kaiser Ede több ponton, főként Mórral kapcsolatban kétségbe vonta vádlott-társa nyilatkozatát, szembesítésük pedig rendre eredménytelen maradt. Kaiser Ede többször is elismételte, hogy nem ő követte el a móri bűncselekményt.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!