SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Személyvédelem

2004. május 22.

Győrfi Imre több, mint testőr

Győrfi Imre több, mint testőr

Szerz:
A magyar férfi négy éve vigyáz Hahya Jammeh gambiai államelnökre. Lapunkhoz több segélykérő levelet juttatott el, de nem tudni életben van-e. Ha igen, akkor is életveszélyben. Utolsó e-mail üzeneteiben tudatta, hogy feljelentője nem más, mint dr. Suha György, Gambia leváltott, majd ismét státuszba került tiszteletbeli konzulja.

Batthyány gróf közvetlen felkérésére egy osztrák jogász már elindult Gambiába és felkérték Imtiaz Abdula dél-afrikai politikust is, hogy próbálja kimenekíteni a magyar férfit. Győrfi Imrét egy ideig saját házában tartották fogva, de az utolsó hírek szerint már többször megkínozva vallatták a gambiai titkosszolgálat kínzókamrájában.

Győrfi Imre Hahya Jammeh elnök személyes testőreként szolgált, ám május 10-én az államelnök parancsára titkosszolgálati ügynökök elhurcolták banjuli lakásából. Lapunkhoz és a nemzetközi testőrszövetséghez is eljuttatta kétségbeesett segélykérő leveleit, amelyekben magyarázatot találunk arra, ki taszíthatta ilyen helyzetbe. A nemzetközi testőrszövetség elnökétől megtudtuk, ő 12-én kapta az első levelet.

-- Még aznap faxoltam Gambia államelnökének, aki azóta sem válaszolt. Különösen furcsa, hogy Hahya Jammeh ezredes a nemzetközi szervezetünkben az Afrikát képviselő alelnök is egyben, nem csak állama vezetője. Mivel több szempontból illetékes kértem, hogy tisztázza az ügyet, de nem válaszolt -- kezdi Popper György. -- Csütörtökön újra írtam, hogy Imtiaz Abdula dél-afrikai politikust küldöm Gambiába, aki jó pár konfliktust megoldott még háborús helyzetben is. Győrfi Imre tisztességes, becsületes testőr, négy éve vigyáz az államelnökre, Rómába és számos más külföldi útjára is elkísérte. Csütörtöki információim szerint már megverték és megkínozták magyar testőrkollégámat. Ausztriából is elindult egy jogász a Batthyány Társaság megbízásából, hogy kimenekítse Imrét. Két különböző hírt hallottam dr. Suha György gambiai magyar konzul felől, az egyik szerint egy karibi országban tartózkodik, a másik információ szerint pedig pontosan Gambiában -- mondja a Nemzetközi Testőr- és Biztonsági Szövetség (IBSSA) elnöke, Popper György.

[ Eredeti cikk ]

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!