SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2008. november 10. 9:37

Internetes biztonsági kamera a Lorextől

A Lorex Technologies egy olyan kisméretű kamerát dob piacra, melynek csupán internetkapcsolatra van szüksége és máris továbbítja számunkra a megfigyelni kívánt tér képeit.

A Lorex új készülékét elsősorban azoknak készítette, akik nem szeretnének hatalmas összegeket különböző biztonsági, megfigyelő rendszerekre áldozni, ugyanakkor mégis rendelkeznek valamivel, amin szeretnék egyik szemüket állandóan rajta tartani. AZ LNE3003 névre hallgató kamerát csak csatlakoztatni kell az internetre és máris megvagyunk a rendszerrel. Ami a világhálót illeti, azt akár 3G-s kapcsolata révén is elérhetővé tehetjük a készülék számára, így tulajdonképpen egy iPhone-ra is rádughatjuk,

A kamera 30 fps-sel sugároz 640x480 felbontású képet, mégpedig MPEG4 formátumba tömörítve, hogy mobil eszközökön is nézhető legyen a szolgáltatás. A készüléket közvetlenül egy routerba is dughatjuk, de vezeték nélküli hálózatra is csatlakoztatható. Utóbbi esetben mintegy 250 láb, vagyis kb. 76 méter a készülék hatótávolsága nyílt terepen, állítja a gyártó.

A rendszert többféleképpen is be lehet állítani. Ha úgy tartja kedvünk, kérhetünk e-mail értesítést arról, ha bárminemű mozgást érzékel a kamera. Ez esetben egy JPEG képet is kapunk az eseményről. A lencse körül egyébiránt hat infravörös LED is található, melyek lehetővé teszik, hogy rossz fényviszonyok között is működhessen a készülék.

A csomagban a kamera mellett egy tartóállvány, egy Ethernet-kábel valamint egy szoftver CD található. Az említett szoftver csupán Windows rendszereken működik, de a kamera képe Macintosh gépeken is nézhető.

A készülék már megvásárolható, m;gpedig 300 dolláros áron.

Forrás: ma.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában