SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges

2008. december 4. 15:55

Újabb amerikai kockázati tőke az Intellio Kft.-ben

Összesen egymillió-hétszázötvenezer dollár új tőkét von be az intelligens kamerákat fejlesztő és gyártó Intellio Kft. A tőkebevonás fő célja a fejlesztések ütemének meggyorsítása, a gyártási kapacitás növelése és a nemzetközi piaci terjeszkedés további bővítése. A befektetést az amerikai Primus Central Europe alapok, valamint két szintén amerikai magánbefektető hajtotta végre.

Az Intellio 2008-ban jelentősen növelte saját fejlesztésű intelligens kameráinak és videomegfigyelő rendszereinek disztribúciós hálózatát, értékesítésének volumenét. A növekedés elsősorban Olaszországban, Hollandiában és Angliában volt erős.

Elsősorban a közlekedésmegfigyelés, a behatolásvédelem és az intézményi tulajdon védelme területén sikerült áttörést elérnünk a külföldi és hazai piacokon is. Az új befektetés lehetővé teszi, hogy megrendeléseink folyamatos kiszolgálásával egy időben gyorsítsuk a cég fejlesztési tevékenységét, bővítsük intelligens kameráink képelemző technológiáját, valamint termékportfóliónkat – mondta Kópházi János, az Intellio ügyvezető igazgatója.

Az Intellio 2005 tavaszán közel egymillió dollárt vont be kockázati tőkealapokból, amelyben a Primus második alapja volt a meghatározó befektető. A mostani tőkebevonásban a Primus Central Europe alapok egymillió-kétszázezer dollárral vesznek részt, míg a fennmaradó ötszázötvenezer dollárt egy további amerikai befektetési alap és egy magánszemély fekteti be. A befektetés négy lépésben kerül folyósításra 2008-2009 folyamán.

Forrás: Prim Online

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában

Technical Support / dormakaba

Egyike vagyunk a három legnagyobb biztonságtechnikai vállalatnak a világpiacon. Közel 16000 alkalmazottal, több mint 130 országban vagyunk jelen. Aki velünk kezd dolgozni, azonnal érzi ezt: kíváncsiak vagyunk az emberekre és mindig a legjobbat várjuk tőlük. Az új munkatársakhoz őszintén közeledünk és bizalommal üdvözöljük őket – ez kultúránk része, amely évek óta sikeressé tesz minket. A bizalom mélyen összeköt minket a dormakaba-nál. És ez teszi tökéletessé a karrierépítést nálunk. A lehetőség: Technical Support