SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges

2008. december 4. 15:55

Újabb amerikai kockázati tőke az Intellio Kft.-ben

Összesen egymillió-hétszázötvenezer dollár új tőkét von be az intelligens kamerákat fejlesztő és gyártó Intellio Kft. A tőkebevonás fő célja a fejlesztések ütemének meggyorsítása, a gyártási kapacitás növelése és a nemzetközi piaci terjeszkedés további bővítése. A befektetést az amerikai Primus Central Europe alapok, valamint két szintén amerikai magánbefektető hajtotta végre.

Az Intellio 2008-ban jelentősen növelte saját fejlesztésű intelligens kameráinak és videomegfigyelő rendszereinek disztribúciós hálózatát, értékesítésének volumenét. A növekedés elsősorban Olaszországban, Hollandiában és Angliában volt erős.

Elsősorban a közlekedésmegfigyelés, a behatolásvédelem és az intézményi tulajdon védelme területén sikerült áttörést elérnünk a külföldi és hazai piacokon is. Az új befektetés lehetővé teszi, hogy megrendeléseink folyamatos kiszolgálásával egy időben gyorsítsuk a cég fejlesztési tevékenységét, bővítsük intelligens kameráink képelemző technológiáját, valamint termékportfóliónkat – mondta Kópházi János, az Intellio ügyvezető igazgatója.

Az Intellio 2005 tavaszán közel egymillió dollárt vont be kockázati tőkealapokból, amelyben a Primus második alapja volt a meghatározó befektető. A mostani tőkebevonásban a Primus Central Europe alapok egymillió-kétszázezer dollárral vesznek részt, míg a fennmaradó ötszázötvenezer dollárt egy további amerikai befektetési alap és egy magánszemély fekteti be. A befektetés négy lépésben kerül folyósításra 2008-2009 folyamán.

Forrás: Prim Online

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában

Riasztó szerelő - telepítő / ProSec Kft

Piacvezető, stabil háttérrel rendelkező, prémium szolgáltatásokat nyújtó budai távfelügyeleti és vagyonvédelmi vállalkozás műszaki csapatának bővítése céljából keres szakmai rutinnal rendelkező, megbízható, munkájára igényes munkatársakat Riasztó szerelő, telepítő munkakörbe Riasztó és videó megfigyelő rendszerek karbantartására, hiba javítására esetenként telepítésére.

Videosec Starlight kamerák 5 megapixel felbontással

A Starlight Smart IP kamerák következő generációja már 5 megapixeles felbontással is elérhető! Csőkamera és dóm-kivitelben, fixlátószögű és motorizált varifokális lencsével, de közös jellemzőként kiváló nappali és éjjeli képminőséggel, intelligens videótömörítéssel, audió-támogatással, VCA analitikai riasztásokkal, folyosó-üzemmóddal.