SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2009. január 14. 9:50

Zágrábi Hugo Boss szalonban a magyar fejlesztésű biztonsági rendszer

Intelligens kiskereskedelmi funkcióval is felszerelt a magyarok által szállított biztonsági rendszer. A divatiparban most debütáló hazai fejlesztésű intelligens kamerahálózat nem csak riasztást küld nem kívánt eseményekkor, hanem elemzi a vásárlók által bejárt leggyakoribb útvonalakat, valamint számlálja az áthaladó forgalmat. Az új kiskereskedelmi (retail) megoldás forradalmi hatású lehet.

Marketing és értékesítési szempontból is igen fontos lehet a kiskereskedelmi vállalatoknak egy hasonló megoldás, hogy még pontosabban tudják hova és hogyan érdemes az árut elhelyezni. A zágrábi Hugo Boss szalonban telepített intelligens video megfigyelő rendszer része egy kiskereskedelmi szolgáltatás is. A magyar Intellio által fejlesztett rendszerek már egy új generációt képviselnek, melynek lényege a kamerákba integrált intelligencia – mondja Balogh Szonja az Intellio marketing menedzsere. Ez a megoldás ötvözi, illetve egy platformon és eszközparkon valósítja meg a kereskedelmi és biztonságtechnikai szolgáltatásokat – mondja a marketinges. Ez nem csak a gyártó számára jelent előnyt a piacon versenytársaival szemben, hanem azon kereskedelmi vállalkozásoknak is, akik ilyen jellegű kamerarendszereket használnak.

A zágrábi divatszalonban, első körben a biztonsági megfigyelés mellett a ki és bejövő forgalmat analizáló és számláló szolgáltatás (detektor) lett telepítve. Ezek a kamerák nem egyszerű biztonsági kamerák, bár a fejlesztések kezdetekor ez állt a középpontban. Az intelligencia kamerába történő beépítésével merőben új lehetőségek nyíltak meg előttünk. Így fejlesztettük ki kiskereskedelmi megoldásunkat, melynek több funkciója is van – mondja Princz Adorján az Intellio fejlesztésekért felelős ügyvezető igazgatója. Két fontos területet emeltünk ki a kiskereskedelmi szolgáltatások fejlesztésekor. Az egyik a már Zágrábban is működő emberszámláló detektor fejlesztése. A detektor megkülönböztetve a ki és bejövő forgalmat, számlálja az áthaladókat – mondja az ügyvezető. A másik szolgáltatás megmutatja a boltban vásárló ügyfelek által leggyakrabban bejárt utat.

A kiskereskedelmi megoldás mellett a cégnek még számos hasonló fejlesztése van, melyek nem köthetők a biztonságtechnikához. Ilyen például a már Anglia autópályáin tesztrendszerként működő közúti megoldás, mely figyeli a forgalom irányát, számlálja, kategorizálja az áthaladó forgalomban résztvevő járműveket, méri azok átlagsebességét, akár felismeri a baleseteket is.

A rendszer fontos tulajdonsága még, hogy a kamerák jórészt megapixeles IP kamerák Day&Night funkcióval (sötétben és nagy fényben egyaránt jó képminőségük van), így könnyen kivehetők a képek apró részletei is éjjel, ugyanúgy akár nappal.

A zágrábi Hugo Boss szalonhoz hasonló intelligens megoldásokat alkalmaz még a MÁV, a Budapesti Corvinus Egyetem, az Iron Mountain, vagy a belgrádi Olasz Kulturális Intézet.

Forrás: jox.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában