SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Esemény

2009. május 12. 10:07

Több mint 20.000 résztvevő a Közbiztonsági Hétvégén (Esztergom)

Hagyományteremtő szándékkal indult útjára az a két napos közbiztonsági hétvége, melyet Esztergomban tartottak a repülőtéren, több mint 20.000 ember részvételével. A rendezvényt dr. Bencze József rendőr altábornagy, országos főkapitány és Habsburg György a Magyar Vöröskereszt Elnöke nyitotta meg, majd együttműködési megállapodást írtak alá a Rendőrség Országos Véradó napjáról, melynek dátuma minden év február 11. Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére.

A hétvége folyamán dr. Muhoray Árpád Polgári Védelmi Vezérőrnagy, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyhelyzet Kezelési Főigazgató helyettes, Dr. Túrós András a Magyar Polgárőrszövetség Elnöke, Dr. Gorove László az Országos Mentő Szolgálat Főigazgató helyettese képviselte a közbiztonságért felelős szerveket.

A számos bemutató és gyermek program mellett a hétvégén összesen 202 fő jelentkezett véradásra. A 188 fő sikeres véradása az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház Vértranszfúziós Osztályának kb. három heti átlagos vérszükségletét fedezi. A 100. véradó Gazdáné Varga-Dezső Katalin az Esztergomi Rendőrkapitányság dolgozója volt. A véradás mellett 3005 fő vett részt különböző (vérnyomás, vércukor, koleszterin, test tömeg, testzsír, vízháztartás) szűrővizsgálatokon.

A programok és a bemutatók a bűnmegelőzés, a prevenció köré csoportosultak.

A közbiztonsági hétvége bűncselekmény és szabálysértés mentesen telt el. A rendre, a közbiztonságra a rendőrség, a polgárőrség és a városőrség együttesen vigyázott, nem véletlen, hogy a látogatók felhőtlen szórakozását semmi nem zavarhatta. Az OMSZ tájékoztatása szerint a rendezvény ideje alatt egy beavatkozás történt, amikor egy kisgyermek alkartörést szenvedett játék közben.

Forrás: police.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában