SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges hírek

2004. december 28.

A Microsoft megvásárolta a GIANT Company-t

A Microsoft Corporation megvásárolta a GIANT Company Software Inc. nevű vállalatot, amely kémszoftver-ellenes és internetes biztonsági termékeiről ismert.

A Microsoft a megvásárolt technológiák segítségével kívánja biztosítani, hogy a Microsoft Windows felhasználói új eszközökkel védekezhessenek a kémszoftverek és az egyéb megtévesztő programok ellen. A GIANT szakértői mostantól a Microsoft biztonsági törekvéseinek megvalósításában fognak segédkezni.

A kémszoftver (spyware, adware) a kártékony szoftverek egyik gyorsan terjedő változata, amely magában foglalhatja a kéretlenül előugró hirdetéseket és az olyan, láthatatlanul működő programokat is, amelyek rögzíthetik a billentyűleütéseket, vagy átvehetik az uralmat a számítógép fölött. A kémszoftverek és az egyéb nemkívánatos programok lelassíthatják a számítógép működését, módosíthatják a konfigurációját, ellophatják a jelszavakat és az egyéb személyes adatokat. Az IDC 2004 novemberében végzett vizsgálatának eredményei szerint az egyéni felhasználók számítógépeinek 67 százalékát már megfertőzte a kémszoftverek valamely típusa.

A Microsoft a tervek szerint egy hónapon belül közzéteszi a GIANT AntiSpyware termékén alapuló, saját kémszoftver-védelmi, -észlelési és -eltávolítási megoldásának bétaváltozatát. A rövidesen megjelenő bétaváltozat felkutatja a számítógépen lévő kémszoftvereket és egyéb megtévesztő programokat, majd lehetőséget nyújt a felhasználónak az eltávolításukra. Az eszköz egy választható funkciója révén megakadályozza az ismert kémszoftverek és más nemkívánatos programok telepítését a számítógépre. Az új megoldás Microsoft Windows 2000 és annál újabb verziójú szoftverekhez lesz elérhető.
A kémszoftver-ellenes technológia kiegészíti a Windows XP Service Pack 2 biztonsági funkcióit, és védelmet nyújt a web böngészés, valamint az internetet is érintő egyéb számítógépes tevékenységek során. A Microsoft kifejezetten ajánlja a felhasználóknak, hogy számítógépeik megóvása érdekében kémszoftver-ellenes megoldást is használjanak.

A Microsoft egyébként közzétette a számítógépek biztonságának megőrzéséhez nélkülözhetetlen három legegyszerűbb lépést: használjanak minden számítógépen internetes tűzfalat, minden számítógépre rendszeresen telepítsék a legújabb biztonsági frissítéseket, és használjanak naprakész adatbázissal rendelkező vírusvédelmi szoftvert.

Forrás: szt.hu/IDG Hungary

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!