SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2004. július 9.

Clearswift: a tévesen spamnek minősített üzenetek problémája megszűnik

Clearswift: a tévesen spamnek minősített üzenetek problémája megszűnik
A Clearswift MAILsweeper Business Suite II garantálja az e-mail tartalmak biztonságát, a spamszűrést, a hibásan spamnek minősített levelek problémájának megoldását, az e-mail védelmi rendszerek távfelügyeletét és a szokatlan tevékenységekről szóló, folyamatosan frissített részletes felügyeleti jelentések készítésének lehetőségét.


A PMM (Personal Message Manager) bevezetésével a MAILsweeper Business Suite II lehetővé teszi a végfelhasználók számára a karanténba zárt spam felülvizsgálatát, és az e-mailek igény szerinti felszabadítását vagy törlését. Ezzel kiküszöbölhetők a téves spam minősítések, biztosítható a valódi e-mailek megérkezése, ugyanakkor csökkenthető az IT részlegek terhelése, így azok más feladatokra összpontosíthatnak. A Clearswift MAILsweeper Business Suite II a spamszűrés többszintű megközelítése érdekében az információbiztonsági házirendet egészíti ki Bayes-szűrővel, heurisztikus felismeréssel, gépi tanulási technológiákkal, illetve a világszinten működő spam adatbázisok adataival (spamActive), amely módszerek segítségével a telepítést követően azonnal 98 százalékos észlelési arányt biztosít.

"A Clearswift megoldásai mindig is professzionálisak voltak, de eddig sok felhasználót elrettentett, hogy a telepítés és a kezelés »pilótavizsgát« igényelt. Az új MAILsweeper Business Suite II, illetve a pár hónappal ezelőtt megjelent MAILsweeper Business Suite I ezen a területen óriási fejlődést hozott. Az új rendszer használata most már azok számára is komfortos, akik nem akarnak minden apró részletbe belemélyedni." -- mondta el Dávid András, a 2F 2000 Kft. kereskedelmi igazgatója.

A MAILsweeper Business Suite II egy teljesen új, webalapú jelentéskészítő központot (Report Centre) is tartalmaz, amely teljes rálátást biztosít a vállalat e-mail használati magatartására. A MAILsweeper Business Suite II--ben előre konfigurált jelentések széles választékával követhető nyomon az e-mail forgalom, kimutathatóak az elektronikus levelezés cégen belüli folyamatai, elkerülhetők az e-mailekkel történő visszaélések. Ezen információk birtokában az e-mail házirendet tovább lehet igazítani a vállalat igényeihez. Jogosultság adható az egyes felhasználóknak a jelentéskészítő központ elérésére, így a menedzsmentnek is lehetősége nyílik jelentések készítésére.

A MAILsweeper Business Suite II mindezeken túl lehetővé teszi a vállalatok számára a biztonsági fenyegetések elleni többszintű védelem továbbfejlesztését. A legtöbb vállalat rendelkezik tűzfalakkal és alapvető vírusvédelmi eszközökkel, ezek azonban még csak az átfogó biztonsági stratégia kezdetét jelentik. A meglévő biztonsági eszközökkel történő együttműködés révén a Clearswift termékei lezárják a különböző digitális fenyegetések által naponta használt réseket. A tartalomelemző motor a vállalattól kimenő és bejövő e-mailek tartalmát a biztonsági házirend alapján ellenőrzi. A tartalomelemző képes a tartalom azonosítására a file-név, file-típus (például .exe, .xls vagy .MP3), illetve a méret alapján, valamint elemzi az internetes hivatkozásokban vagy tömörített csatolt állományokban ártó szándékkal elrejtett file-okat. Az e-mail üzenetben található tartalom azonosításával blokkolhatók a nem megfelelő anyagok, védhetők a bizalmas információk.


A Biztonság rovat támogatójaKapcsolódó linkek:
 • Clearswift
 • 2f 2000

  Kapcsolódó hírek:
 • Naponta félmillió teljesen új spam születik
 • Értekezlet a spamről
 • Tovább bővülnek a Clearswift MIMEsweeper felügyeleti képességei
 • Clearswift MAILsweeper Business Suite • [ Eredeti cikk ]

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Cikkek hasonló témában

  Business development manager / IPCamLive

  Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!