SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2004. július 9.

Clearswift: a tévesen spamnek minősített üzenetek problémája megszűnik

Clearswift: a tévesen spamnek minősített üzenetek problémája megszűnik
A Clearswift MAILsweeper Business Suite II garantálja az e-mail tartalmak biztonságát, a spamszűrést, a hibásan spamnek minősített levelek problémájának megoldását, az e-mail védelmi rendszerek távfelügyeletét és a szokatlan tevékenységekről szóló, folyamatosan frissített részletes felügyeleti jelentések készítésének lehetőségét.


A PMM (Personal Message Manager) bevezetésével a MAILsweeper Business Suite II lehetővé teszi a végfelhasználók számára a karanténba zárt spam felülvizsgálatát, és az e-mailek igény szerinti felszabadítását vagy törlését. Ezzel kiküszöbölhetők a téves spam minősítések, biztosítható a valódi e-mailek megérkezése, ugyanakkor csökkenthető az IT részlegek terhelése, így azok más feladatokra összpontosíthatnak. A Clearswift MAILsweeper Business Suite II a spamszűrés többszintű megközelítése érdekében az információbiztonsági házirendet egészíti ki Bayes-szűrővel, heurisztikus felismeréssel, gépi tanulási technológiákkal, illetve a világszinten működő spam adatbázisok adataival (spamActive), amely módszerek segítségével a telepítést követően azonnal 98 százalékos észlelési arányt biztosít.

"A Clearswift megoldásai mindig is professzionálisak voltak, de eddig sok felhasználót elrettentett, hogy a telepítés és a kezelés »pilótavizsgát« igényelt. Az új MAILsweeper Business Suite II, illetve a pár hónappal ezelőtt megjelent MAILsweeper Business Suite I ezen a területen óriási fejlődést hozott. Az új rendszer használata most már azok számára is komfortos, akik nem akarnak minden apró részletbe belemélyedni." -- mondta el Dávid András, a 2F 2000 Kft. kereskedelmi igazgatója.

A MAILsweeper Business Suite II egy teljesen új, webalapú jelentéskészítő központot (Report Centre) is tartalmaz, amely teljes rálátást biztosít a vállalat e-mail használati magatartására. A MAILsweeper Business Suite II--ben előre konfigurált jelentések széles választékával követhető nyomon az e-mail forgalom, kimutathatóak az elektronikus levelezés cégen belüli folyamatai, elkerülhetők az e-mailekkel történő visszaélések. Ezen információk birtokában az e-mail házirendet tovább lehet igazítani a vállalat igényeihez. Jogosultság adható az egyes felhasználóknak a jelentéskészítő központ elérésére, így a menedzsmentnek is lehetősége nyílik jelentések készítésére.

A MAILsweeper Business Suite II mindezeken túl lehetővé teszi a vállalatok számára a biztonsági fenyegetések elleni többszintű védelem továbbfejlesztését. A legtöbb vállalat rendelkezik tűzfalakkal és alapvető vírusvédelmi eszközökkel, ezek azonban még csak az átfogó biztonsági stratégia kezdetét jelentik. A meglévő biztonsági eszközökkel történő együttműködés révén a Clearswift termékei lezárják a különböző digitális fenyegetések által naponta használt réseket. A tartalomelemző motor a vállalattól kimenő és bejövő e-mailek tartalmát a biztonsági házirend alapján ellenőrzi. A tartalomelemző képes a tartalom azonosítására a file-név, file-típus (például .exe, .xls vagy .MP3), illetve a méret alapján, valamint elemzi az internetes hivatkozásokban vagy tömörített csatolt állományokban ártó szándékkal elrejtett file-okat. Az e-mail üzenetben található tartalom azonosításával blokkolhatók a nem megfelelő anyagok, védhetők a bizalmas információk.


A Biztonság rovat támogatójaKapcsolódó linkek:
 • Clearswift
 • 2f 2000

  Kapcsolódó hírek:
 • Naponta félmillió teljesen új spam születik
 • Értekezlet a spamről
 • Tovább bővülnek a Clearswift MIMEsweeper felügyeleti képességei
 • Clearswift MAILsweeper Business Suite • [ Eredeti cikk ]

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Cikkek hasonló témában