SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges

2011. május 12. 16:48

Kamerafejlesztőbe száll be az OTP

Mintegy másfél millió euróval szállt be az OTP Kockázati Alaptőke-kezelő csoportja, a PortfoLion Zrt.

Mintegy másfél millió euróval szállt be az OTP Kockázati Alaptőke-kezelő csoportja, a PortfoLion Zrt. az intelligens videoelemző rendszereket fejlesztő Intellio Technologies Zrt-be. A tőkeinjekciótól azt várják, hogy felgyorsul a magyar vállalkozás nemzetközi terjeszkedése. Ez szolgálhat alapul a további szoftverfejlesztéseknek is. Van már másik pénzügyi befektetője is a vállalkozásnak, az OTP-t megelőzően a Primus Capital Partners szerzett tőkeinjekcióval tulajdonrészt a cégben.

„A befektetés révén az Intellio Európa meghatározó pénzintézetét tudhatja maga mögött, s ez egyet jelent azzal, hogy a termékek fejlesztése és a piaci lehetőségek kiaknázása zöld utat kapott” – emelte ki Kópházi János vezérigazgató.

„A PortfoLion felismerte az Intellióban az innovatív, szilárd háttérrel rendelkező magyar céget, amely abszolút magában hordozza az európai és az azon túli sikerek ígéretét” – indokolta a döntést Oszkó Péter , a PortfoLion elnök-vezérigazgatója.
Az Intellio új generációs, teljes egészében IP-alapú videoelemző megfigyelőrendszereket fejlesztő magyar cég. Az épület- és területvédelemre használt termékekben a szoftver érzékeli a betolakodót, az ellopott tárgyat, jelzi a kamerák kitakarását, akaratlagos elmozdítását, és azonnali riasztást küld a történtekről a biztonsági szolgálatnak. Az Intellio forgalom-ellenőrző analitikája a járművek számlálására, a sebesség és átlagsebesség mérésére és rendszámfelismerésre is alkalmas.

A kiskereskedelemben használt vásárlóelemző pedig nem csupán megszámlálja az embereket, hanem felismeri és rögzíti a látogatók nemét és korát, értékes adatokat nyújt az üzletfejlesztési döntésekhez.

Forrás: vg.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában