SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Személyvédelem

2012. október 2. 10:43

TEK-esek és testőrök őrzik Ádert az Uzsokiban

Civil ruhás biztonsági emberek őrizték Áder János államfőt, akit hétfőn délelőtt műtöttek meg egy térdsérülés miatt a zuglói Uzsoki kórházban - írja a Blikk. A lap úgy tudja, Áder János még délután sem kívánt látogatókat fogadni, mivel alig volt még túl a műtéten.

Mint már beszámoltunk róla, Áder Jánosnak egy korábbi sportsérülés miatt kellett megműteni a térdét. A Blikk úgy tudja, a köztársasági elnöknek várhatóan egy-két napot kórházban kell töltenie, az orvosok mondják majd meg, hogy mikor térhet haza. Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója a lapnak nem tudta megmondani, hogy Áder János a kórházi ágyából is ellátja-e elnöki teendőit.

Az elnököt a zuglói Uzsoki kórházban műtötték, ahol a folyosón egy civil ruhás testőr vigyázott a biztonságára, az ablaka előtt pedig egy fekete Mercedes kisbuszban a Terrorelhárító Központ két tagja biztosította.

A Blikk úgy tudja, Ádert egy neves sebészprofesszor, Hangody László műtötte, akinek kedvéért a köztársasági elnök nem az állami vezetők kórházi, orvosi ellátását biztosító Állami Egészségügyi Központba, vagyis a Honvédkórházba feküdt be, hanem az Uzsokiba. Hangody az ízületek és porcok specialistájának számít, az ő módszerének köszönhetően a sérültek megússzák nagyobb vágás nélkül az operációt, és a hosszú lábadozási idő is lerövidül. A közel egyórás műtétet követően a betegei átlagosan két-három nap alatt, saját lábukon távozhatnak a kórházból.

Forrás: hvg.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!