SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Személyvédelem

2013. augusztus 12. 18:30

Orbán Ráhel lakodalma: 40-50 testőr biztosítja

A beszerzési forrásig visszafejtve ellenőrzi a TEK, mit szolgálnak fel a miniszterelnök lányának lagziján - a testőrök az egész területet megszállják, de láthatatlanok maradnak.

Az év egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért eseményére készül a Terrorelhárítási Központ: ők ­felelnek azért, hogy gondtalan legyen a miniszterelnök lányának a lagzija a Bicskéhez tartozó Tükröspusztán, írja a Bors. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) . Így a ceremóniamester vélhetően Pomozi Sándor alezredes, a TEK Személyvédelmi Igazgatóságának igazgatója lesz, akit az ország legjobb személyvédelmi specialistájának tartanak.

Emberei számtalanszor bizonyították már, hogy észrevétlenül képesek dolgozni, nemegyszer azt a látszatot keltve, mintha a védett személyt nem is lenne ­testőrök­kel körülvéve. Erre most is nagy szükség lesz, hisz ki tud úgy önfeledten szórakozni, hogy bárhová néz, egy biztonsági embert lát.

Várhatóan legalább negyven-ötven TEK-es lesz jelen a lakodalomban, de az borítékolható, hogy ez a násznépnek egyáltalán nem fog feltűnni. Talán csak az, hogy néhány jóképű, öltönyös srác egész este nem táncol, és legfeljebb csak kólát iszik. A tanya bejáratát egyébként bezárták, az esküvőig idegen oda be nem léphet.

A Bors úgy tudja, zajlik a felderítői, információszerzési és értékelési szakasza a személyvédelemnek, ezenkívül dolgozik egy megelőzői team, amely kifejezetten Orbán Viktorral és Áder Jánossal kapcsolatban gyűjti az információkat.

A felszolgált ételek is komoly rostán mennek át. A helyszínen élelmiszervegyészek vizsgálódnak, akik szintén a TEK-hez tartoznak, rendőrtisztek. Az élelmiszer kezelésére vonatkozó technológiai fegyelmet ellenőrzik, hogy a konyha megfeleljen az előírásoknak, vagy például hogy a mosogatógép nehogy túladagolja a mosogatószert. Mérnökemberekről van szó, akiknek az ételek készítése, ellenőrzése, szállítása mellett fontos feladatuk a vegyi, bakteriológiai és a sugárfelderítés is. Úgy tudjuk, hogy a lagzin felszolgált ételek alapanyagait egészen a beszerzési helyig visszafejtve ellenőrzik.

Forrás: népszava

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!