SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Személyvédelem

2013. szeptember 3. 15:04

Világsztárokat véd a magyar női testőr

Az első női testőrök egyikeként élharcosa volt annak, hogy a nőket elfogadja a biztonsági szakma.

Az első női testőrök egyikeként élharcosa volt annak, hogy a nőket elfogadja a biztonsági szakma. Majd őrző-védő céget alapított, és csupa női testőrt alkalmazott olyan feladatokra, ahol a háttérben, észrevétlenül kell dolgozni, és nem hátrány a jó megjelenés mellett a mosoly. Változott a világ, embereinek munkát kellett adnia. Megint váltott.

- Egy budai polgármesteri hivatalnál voltam szolgálatvezető. Egy reggel az alpolgármester megkérdezte: Angéla, mi a 4 éves terve? Szeretnék egy céget, ahol csak nőket alkalmazunk - válaszoltam. Bemutatott egy üzletembernek, akinek tetszett az ötletem. Eleinte az ő ügyfelei személyi védelmét biztosítottuk vadászatokon, rendezvényeken. Elterjedt a hírünk, hívtak bennünket máshova is.


Valaha én is dolgoztam személyi testőrként: 1996-ban, az első női évfolyamon végeztem a Magyar Állami Artistaképzőben. Talán tízen voltunk. Akkoriban a felvételihez hozzátartozott a küzdő sportos előélet - én kick-bokszoltam -, lényeges volt a kiállás, a magasság, mivel illik betakarni a védett személyt. Én úgy kezdtem, hogy két volt kolléganőmet kérdeztem, van-e kedvük egy ilyen munkához. Ők is szóltak az ismerőseiknek. A rendőrség és a kommandósok köréből jelentkeztek egyre többen. Nem kellett őket képezni, hozták a tudást, amire könnyebb volt ráépíteni az elképzeléseimet. Megkövetelem a jó megjelenés mellett a nyelvtudást, a kommunikációs és beleérző képességet. 2005-ben jött létre a cég, később huszonhat nővel dolgoztam. Valamennyien másodállásban voltak nálam. Hiszen amikor magam is a biztonsági szakma különböző területein tevékenykedtem, 24 órás szolgálatban, 48 óra pihenővel, a szabadnapjaimon vállaltam személyi védelmet.

PANNAI ANGÉLA (37)

A Trust Angels - Magyarország első női személy- és vagyonvédelmi Kft. vezetője, aki több hozzánk látogató világsztárt (Vanessa Mae, David Copperfield, Amanda Lear, Jean Claude Van Damme, Charlene Tilton, Colin Firth) is kísért.
- Miért jobb a női testőr a férfinál?
- Nem jobb, hanem más. A főiskolán egy tanárom azt mondta: a férfi csapat nő nélkül olyan, mint egy félkarú óriás. Egy nő nem olyan feltűnő, mint egy kigyúrt, kopasz pasi. Tud kedvesen mosolyogni. Üzletpolitikám: ha minket hívnak, nem kellenek külön biztonságiak és hoszteszek, mert a lányaim védeni és kedvesen tombolát árulni is tudnak. Nagyon sok rendezvényt - golf bált, veterán autós találkozót, lovas póló versenyt - biztosítottunk. Megengedhettem magamnak, hogy az első felkérést úgy vállaljam el, hogy ha nem elégedettek velünk, nem kell kifizetni a szolgáltatást. Ilyen egyszer se fordult elő.

A válság érintette azt a réteget is, amelynek rendezvényeit biztosítottuk. Alkalmazkodnunk kellett a piaci helyzethez. Üzlettársam érdeklődése az ingatlanpiac felé fordult. Vett egy stadiont, a földdel tette egyenlővé, nagyszabású épületegyüttest álmodott a helyére. Az első kapavágástól mi vigyáztuk az építkezést. Ma már a stadion mellett bevásárlóközpont, szálloda, focisuli van. Embereim - már nem csak nők -, az objektumot őrzik, és a srácokra is vigyáznak: ne szökdössenek ki éjjel csajozni, bulizni, ne rendeljenek hajnalban pizzát.

- Mi a te dolgod?
- Irányítok. Havonta megírom a beosztást, intézem az adminisztrációt. Váratlanul megjelenek, szondáztatok, ellenőrzök. Hajnali 4-kor nem vagyok népszerű főnök.

Forrás: kiskegyed

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!