SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Személyvédelem

2013. november 6. 10:19

Civil páncélosok

A félelem virágoztatja a páncélozott járművek piacát, mert miért is venne valaki a normál autónál kétszer nehezebbet és olykor tízszer drágábbat, ha nincs veszélyben.

Talán ez a legrapszodikusabb piac, melyben akár egyetlen merénylet vagy terrorfenyegetettség hírére megugranak a rendelések. Páncélozott járműket készítenek saját modelljeikből a gyártók és erre szakosodott átépítő cégek. A különleges védelmet nyújtó járművek már rég nemcsak páncélozottak, hiszen vannak golyóállóbb és könnyebb anyagok, márpedig egy autó esetében különösen fontos a tömeg. Ha nehéz, nő a fogyasztása, ami jelentősen leszűkíti a hatótávolságát és sebességét, romlik a gyorsulása, manőverezőképessége és megnő a fékútja. Mindezek miatt a hasonló méretű autóknál erősebb motort, futóművet és fékrendszert kell beépíteni, külső támadás esetén nemcsak az aknák és a golyózápor ellen kell védeni az utasokat, hanem biztosítani kell a teljesen zárt utastér oxigénellátását is és a tűzbiztonságát is.

Minden autót, még egy minit is golyóállóvá lehet alakítani, ám többnyire csak nagyobbak jönnek szóba, mert a kiemelten védett személyekkel képzett pilóta és testőr is utazik, vagyis a műszaki és méretigények mellett protokollszempontok is behatárolják a választható járművet. Az európai márkák közül az Audi, BMW és Mercedes kínál gyárilag páncélozott modelleket. A legtöbb megrendelés Oroszországból és a szovjet utódállamokból, Afrikából, valamint Dél-Amerikából érkezik. Az ár az olcsóbb változatoknál is elérheti a százmillió forintot.


Utastéri tető megerősítése
Daimler A Mercedes Guard autóinak fokozatait is B1-től B7-ig jelölik, a B4-es például ellenáll az Uzinak és a 44-es Magnumnak, ami legfeljebb utcai rablásnál elegendő. Terrortámadás és súlyosabb merénylet ellen a B6-osnál kezdődik a megfelelő védelem, mert ezek páncélzata ellenáll a revolvergolyónál kétszer gyorsabb katonai lövedékeknek, kézigránátok és robbanószerkezetek szilánkjainak. Az A8 L Security érdekessége az Audi által szabadalmaztatott vészkiszálló rendszer: ha a vezető, vagy a hátsó utas megnyomja a leplombált vészkapcsolót és meghúzza valamelyik belső kilincset, az ajtók zsanérjaiba épített pirotechnikai betétek lerobbantják a karosszériáról az ajtót, ami így könnyen kinyomható akkor is, ha ütközés vagy borulás miatt deformálódott a karosszéria. Az utastér páncélozása önmagában 720 kilogrammnyi, az üvegezés további 300 kilogrammnyi tömegtöbbletet jelent, a speciális védelmi felszerelések beépítése pedig autónként 450 munkaórát jelent. A W12-es, 500 lóerős teljesítményű és 625 newtonméter forgatónyomatékú benzinmotorral az Audi A8 L Security álló helyzetből 7,3 másodperc alatt éri el a százas tempót és 210 kilométer/órás sebességre képes, ezzel gyorsabb az amerikai elnöki Cadillacnél.

A szeptemberben bemutatott BMW X5 Security Plus tanulmányautó is magas szilárdságú acélöntvényekből kialakított, páncélozott utascellán alapul, mely védelmet biztosít a világ legelterjedtebb lőfegyvere, az AK–47-es ellen is. Hogy a golyók és szilánkok támadáskor ne hatolhassanak be az utastérbe, a tervezők speciális zárt kötéseket alkalmaznak az olyan kritikus területeken, mint az ajtók környéke, vagy az oszlopok karosszériához csatlakozó pontjai.

Hirohito japán császár megrendelésére készítette első páncélautóját a Mercedes, az 1927-es Nürnberget a 770 K modell követte. A leghíresebb páncélozott limuzint Al Capone használta: a gengszter vagyonának elkobzása után a Cadillac az Egyesült Államok tulajdonába került, és évekig szolgálta Franklyn D. Roosevelt amerikai elnököt. Több politikus és üzletember köszönheti életét testőrének és páncélozott autójának. 1995. április 20-án José Maria Aznar ellen követtek el merényletet Madridban: a 25 kilós távirányítású bomba az Audi A8-as alatt robbant, ám az ellenzéki politikus, majd spanyol miniszterelnök sértetlenül szállt ki a páncélozott limuzinból, miközben százméteres körzetben több épületfal összedőlt és félszáz parkoló kocsi is megrongálódott. Mosztárban, 1996 februárjában fanatikusok ötven percen át kövekkel dobálták, kalapáccsal verték, és kézifegyverekkel lőtték Hans Koschnick európai uniós követ autóját, de a 750iL BMW utasterébe nem tudtak behatolni, és az utasok is megúszták testi sérülések nélkül. 2005. március 17-én az orosz energiatröszt, az EESZ vezetője, Anatolij Csubajsz próbálhatta ki élesben a páncélozott BMW 7-est, amely bombának és a géppisztolysorozatnak is ellenállt, szétlőtt kerékkel is képes volt a golyózáporból kimenekíteni utasait.


Magnummal tesztelt golyóálló üveg
A szerző felvétele Ciklusokon át szolgáló amerikai Szörnyeteg
Második elnöki kurzusát szolgálja, és eddig egyszer akadt el az első számú amerikai limuzin, ám ez sem a Cadillac, hanem a titkosszolgálat hibája volt, mert miközben korábban ellenőrizték a környék épületeit, nem mérték fel a terepdomborulatokat. 2011 májusában Barack Obama elnök írországi látogatásakor éppen kihajtani készült az amerikai követségről, amikor a kapunál kialakított rámpán fennakadt a Szörnynek is titulált páncélautó. Nem a magassággal, hanem a hosszú tengelytávval volt a baj, hiszen az elnöki limuzin formájára egy Cadillac DTS, de műszaki alapjául GMC Sierra terepjáró-kisteherautó szolgált. Abroncsai defekttűrőek, így akkor is képes közel 100 kilométeres óránkénti sebességre, ha mind a négy kerekét kilövik.

A 7,5 méter hosszú és 6,8 tonnás tömegű járműbe 20 centiméteres vastagságú ajtón át lehet beszállni, az üvegek vastagsága 13-14 centiméter, különleges páncélzata, valamint kerámia és kevlár borítású karosszériája a Stinger rakétának is ellenáll. A Cadillac álló helyzetből 15 másodperc alatt éri el a százas tempót, megállását kerámiatárcsás fékrendszer biztosítja. A 6,5 literes, V8-hengeres benzinmotor száz kilométerenkénti átlagfogyasztása 30 liter, normál menetben.

Titkosított hálózatú műholdas kommunikációs, tűzoltó- és oxigénellátó rendszere van, mert csak a két első ajtó ablaka nyitható. Vészhelyzetben, például a sofőr rosszulléte, vagy sérülése esetén kívülről is vezethető, de ha kell, képes környezetében minden frekvenciát blokkolni, hogy megelőzze a távirányítású pokolgépek felrobbantását. Ebből a Cadillacből is több készült, mert a külföldi utazásokhoz két-három repülőgépet is használnak, hogy minden helyszínen az elnök előtt megérkezzen a szolgálati autóflotta. Az ebbe tartozók többsége is komoly védettségű, hiszen különösen védett személynek számítanak a tanácsadók, és páncélozott a konvojban nélkülözhetetlen bevetési egység járműve, valamint a mentőautó is.


Páncélozott Audi A8L W12
Gyártó A vezetőt éjjellátó rendszer segíti akkor is, ha le kell kapcsolnia a kocsi világítását. Ez egyébként már 2250 dollárért rendelhető volt a General Motors luxusmárkájának DeVille modelljéhez éppen abban az évben, amikor az Egyesült Államok elnököt, a Fehér Ház pedig beszállítót váltott: a Cadillac 2000-ben foglalta el a legszigorúbban őrzött parkolót, melyben évtizedekig a Ford konszernhez tartozó Lincoln márka Continentalja állhatott. A legújabb változat a 2009. január 20-i beiktatási ceremónián jelent meg először Obama elnökkel a fedélzetén.

A Detroit-közeli Dearborn Ford múzeumában parkol néhány elnöki autó, ami azért érdekes, mert többségüket bezúzták, pedig egyáltalán nem pazaroltak a közpénzekkel az amerikaiak.

Az 1961-es Continental például öt elnököt is szolgált, pedig ebben a nyitott Lincolnban ölték meg 1963 novemberében Kennedy elnököt Dallasban. A merénylet után az autó kemény tetőt, új kárpitozást, nagyobb motort, titánerősítésű karosszériát és golyóálló üvegeket kapott. Szolgáltak a Fehér Házban elnöki autóként Packard, Lincoln, Cadillac és Chrysler márkájú autók. Az első Cadillac 1916-ban kerül elnöki szolgálatba, ebben utazott 1919-ben Woodrow Wilson a Boston utcáin rendezett első világháborús győzelmi parádén.

A jelenleg szolgáló Cadillac modellből tucatnyit gyártottak, darabonként másfél millió dollárért, így nem valószínű, hogy a közeljövőben modellváltásra kerül sor a Fehér Ház flottájában. Ám a gyors technológiai fejlődés miatt meg kell tervezni a következő generációs elnöki autót, ami annak ellenére lesz könnyebb, hogy biztonsága és sebessége nő, miközben takarékosabb lesz, ami nem zárja ki, hogy akár hibrid legyen.

A zöldtechnológia nem áll távol Obamától, aki kormányzóként a Chrysler 300 M modelljét annak idején a takarékosabb Ford Escape Hybridre cserélte, és csak elnökként ült át a Szörnyetegnek is becézett Cadillac limuzinba. (B. J.)

Forrás: népszabadság

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!