SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Helyi érdekű

2015. február 4. 0:23

Kamerák vigyáznak a biztonságra Hajdúnánáson

Egy 14 millió forintos beruházásnak köszönhetően újabb huszonhárom kamerát szerelnek fel a városban idén.

Hajdúnánáson többször is előfordult, hogy térfigyelő kamerák segítségével buktattak le bűnözőket. Ráadásul a „szemek” az általános közérzetre is jó hatást gyakorolnak.

- Ezek a kamerák a lakosság közbiztonságérzetét javíthatják. Másrészt nagyon sok esetben segítettek már abban, hogy garázdaságot, bűncselekményeket fel tudtunk deríteni – hangsúlyozta Zsuga László, a Hajdúnánási Polgárőr Egyesület elnöke.

Az úgynevezett közösségi közlekedés pályázatnak köszönhetően már a buszállomáson is vannak kamerák. A környékbeliek azt mondják: amióta itt is működik a megfigyelő-rendszer sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat. A meglévő rendszert huszonhárom kamerával bővítik az év első felében. Erre a célra pályázaton nyert 14 millió forintot a település. A fejlesztés után már több mint ötven térfigyelő kamera szolgálja a közbiztonságot Hajdúnánáson. A többi között a központtól mintegy hat kilométerre lévő tedeji városrészben is kamerákat szerelnek fel.

- A városból kivezető minden út jó minőségű kamerarendszert fog kapni. Az önkormányzat közfoglalkoztatáshoz tartozó telephelyeit, például a szőlőskerteket szintén bekamerázzuk – mondta el Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere.

Az önkormányzat kialakított egy központot, ahol nyomon követhetők a kamerák képei. Itt minden este a polgárőr egyesület önkéntesei teljesítenek szolgálatot.

Forrás: dehir.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!