SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Helyi érdekű

2015. február 4. 10:04

Befejeződött a kamerarendszer kiépítése, tovább javul a közbiztonság Makón

Befejeződött a Makó és térségében működő kamerarendszer kiépítése, amely nem csak a 14 milliárdos szennyvízberuházás értékeinek védelméhez, hanem a közbiztonság javításához is hozzájárul a jövőben.

A kiépített biztonsági rendszer összesen 222 darab, fix megfigyelési pontú, IP kamerái a nap 24 órájában továbbítják a felvételeket a Makói Rendőrkapitányságra, amelyet a rendőrség munkatársai folyamatosan figyelnek és rögzítenek.

A kamerarendszert a szennyvízberuházás költségvetéséből, 85 millió forintból építették ki Makón és a társult településeken. Az éjszaka is kiváló minőségű képeket adó kamerákat új telepítésű – a környezeti viszonyoknak megfelelő magasságú – acéloszlopokra szerelték fel a szennyvízátemelőknél. A kiépített videofelügyeleti rendszert a Makói Rendőrkapitányság kezeli, a továbbított képek a nap 24 órájában a rendőrkapitánysághoz futnak be, ahol a felvételeket folyamatosan figyelik és rögzítik, így biztosítva a szükség esetén gyors és hatékony beavatkozást.

“A Makón és térségében megvalósult szennyvízberuházás berendezései nagy értéket képviselnek, ezért meg is kell őket védeni, hiszen sérülésükkel nem csak műszaki kár keletkezik, hanem a szennyvízszolgáltatásban is zavarok keletkezhetnek” – mondta Ortutay Miklós, a csatornázás projektmenedzsere.

“A fejlesztés elsődleges célja, hogy megvédje a szennyvízátemelőket, de természetesen az adott utcát is figyelni fogják, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a térségben élők még nagyobb biztonságban érezzék magukat szűkebb lakókörnyezetükben” – tette hozzá Farkas Éva, Makó polgármestere.

A rendszert – amely a kamerákon kívül magában foglalja a szükséges kiegészítőket, szünetmentesítést biztosító és adatátviteli eszközöket, rögzítőberendezéseket – a fővárosi Preventív-Security Biztonsági és Tanácsadó Zrt., valamint a szegedi BGL-NET Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató alkotta konzorcium telepítette.

Forrás: szeged.ma

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!