SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Bűnmegelőzés

2015. március 17. 0:06

Hatékony lopásvédelem nagyüzemi méretekben

Automatikus biztonsági és vagyonvédelmi rendszert fejlesztettek ki ömlesztett árukhoz GAS (Geo Alarming System) elnevezéssel.

Az ömlesztett áruk eltulajdonítása napjainkban komoly problémát jelent a raktárak számára: a hagyományosnak nevezett védelmi technikák (helyszíni vagyonőr, kamerás megfigyelés, mozgásérzékelők) használata mellett évi több százezer tonna kárról beszélhetünk. Erre a problémára ad választ az Innofor-Invest Kft. GAS rendszere: speciálisan a ömlesztett árut tároló nagy raktárak készletének megvédésére szolgál, legyen szó akár szemes terményről vagy zsákolt aprószemes áruról. A rendszer újdonsága, hogy automatikus, központi felügyelettel ellátott, de humánerőt mégsem igényel.

A termék közé helyezett, megbonthatatlan és törésbiztos tokban lévő rádiófrekvenciás szenzorok folyamatosan érzékelik az áru elmozdítását, valamint mennyiségének változását, és szükség esetén azonnal értesítik a központi felügyeleti egységet. A rendszer komoly előnye, hogy megoldást jelenthet a téves riasztások (például madarak, macskák mozgása által beindított detektorok) elkerülésére is. A különleges, 3g-s (háromdimenziós giroszkópos) technológiának köszönhetően a rendszer kijátszása emberi beavatkozással lehetetlen, lopás esetén pedig azonnal értesíti a tulajdonost, a helyszín pontos megjelölésével.

A külső szemlélő számára észrevétlen megfigyelés kedvezőtlen körülmények (por, nedvesség) között is teljes védelmet nyújt. A fejlesztők szerint a technológia alkalmas lehet bővebb felhasználásra is, de a prototípust alapvetően mezőgazdasági területre fejlesztették ki.

Forrás: gyartastrend.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!