SecuriFocus.com
Biztonságvédelmi szakportál

Hírek | Bűnmegelőzés

2015. április 17. 13:28

Segítenek az önkormányzatok is a bűnmegelőzésben

Mióta a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiát elfogadta a kormány, egy újfajta bűnmegelőzési kultúra terjedt el - mondta Garamvölgyi László.

Önkormányzatok, civil szervezetek, lakóközösségek is hatékonyan segíthetnek a bűnmegelőzésben. Van például olyan dunántúli borvidék, ahol tizedére csökkentek a pincefeltörések, miután az emberek összefogtak, és segítették egymást. A Balaton partján pedig a nyaralótulajdonosok szerveztek civil figyelőszolgálatot, hogy megvédjék az ingatlanjaikat ? hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója elmondta: azt tapasztalja, hogy amióta a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiát elfogadta a kormány, egy újfajta bűnmegelőzési kultúra terjedt el. Az állampolgárok is érzik a bűnmegelőzés jelentőségét, mely a közbeszédben is egyre nagyobb szerepet kap.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács egyébként felkarolt és menedzselt olyan kezdeményezéseket is, melyeket a lakosság, civilek indítottak el. A tanács feladata a jól bevált gyakorlatok elterjesztése - szögezte le.

Szombathelyen a közterület-felügyelet bázisán, nagy lakossági összefogással egy évig szerveznek programokat. Különböző projektek lesznek: a gyerekek nyári foglalkoztatásának megszervezése, ősszel indul egy döntően nyugdíjasokat érintő lakossági fórum, a város lakótelepi övezetében pedig a Szomszédok Egymásért Mozgalmat szeretnék újraéleszteni.

Beszélt arról is, hogy a tanyavilággal kapcsolatos program a félidejéhez ért. Ez a dél-alföldi régiót, három megyét, 120 ezer embert érint. Itt nagyon jó eredmények vannak. Kiemelten veszélyeztetett korcsoportról van szó - emelte ki.

Forrás: Híradó.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

C++ SZOFTVER-FEJLESZTŐ MÉRNÖK SZÉKESFEHÉRVÁR - ARH Zrt.

RÓLUNK: Megbízható, évtizedek óta működő, az innováció által folyamatosan fejlődő középvállalat vagyunk. Az egyéni erősségekre fókuszáló feladatkörök, profi igényesség és barátságos légkör jellemez minket, ahol lehetőséged van a saját karriered építésére. Fejlődőképes, önállóan és felelősségteljesen dolgozni tudó jelentkezőnek stabil, hosszú távú, jól fizető állást kínálunk. Munkatársainknak kiegyensúlyozott, színvonalas munkakörülményeket biztosítunk. Csapatunk tagjait megbecsüljük, a szakértelmet és a teljesítményt elismerjük – mind erkölcsileg, mind anyagilag.