SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Bűnmegelőzés

2015. április 17. 13:28

Segítenek az önkormányzatok is a bűnmegelőzésben

Mióta a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiát elfogadta a kormány, egy újfajta bűnmegelőzési kultúra terjedt el - mondta Garamvölgyi László.

Önkormányzatok, civil szervezetek, lakóközösségek is hatékonyan segíthetnek a bűnmegelőzésben. Van például olyan dunántúli borvidék, ahol tizedére csökkentek a pincefeltörések, miután az emberek összefogtak, és segítették egymást. A Balaton partján pedig a nyaralótulajdonosok szerveztek civil figyelőszolgálatot, hogy megvédjék az ingatlanjaikat ? hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója elmondta: azt tapasztalja, hogy amióta a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiát elfogadta a kormány, egy újfajta bűnmegelőzési kultúra terjedt el. Az állampolgárok is érzik a bűnmegelőzés jelentőségét, mely a közbeszédben is egyre nagyobb szerepet kap.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács egyébként felkarolt és menedzselt olyan kezdeményezéseket is, melyeket a lakosság, civilek indítottak el. A tanács feladata a jól bevált gyakorlatok elterjesztése - szögezte le.

Szombathelyen a közterület-felügyelet bázisán, nagy lakossági összefogással egy évig szerveznek programokat. Különböző projektek lesznek: a gyerekek nyári foglalkoztatásának megszervezése, ősszel indul egy döntően nyugdíjasokat érintő lakossági fórum, a város lakótelepi övezetében pedig a Szomszédok Egymásért Mozgalmat szeretnék újraéleszteni.

Beszélt arról is, hogy a tanyavilággal kapcsolatos program a félidejéhez ért. Ez a dél-alföldi régiót, három megyét, 120 ezer embert érint. Itt nagyon jó eredmények vannak. Kiemelten veszélyeztetett korcsoportról van szó - emelte ki.

Forrás: Híradó.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Biztonságtechnikai projektmenedzser / Alphasonic

Az Alphasonic Kft. 25 éve működő budapesti székhelyű nagykereskedés. Célunk, hogy hozzájáruljunk partnereink sikeréhez az informatika és biztonságtechnika területén egyedi szolgáltatásainkkal és speciális, testreszabott megoldásainkkal, melyek maximálisan megfelelnek a felhasználók elvárásainak. Jelenleg országszerte, mintegy 5000 viszonteladóból álló értékesítési hálózattal rendelkezünk. Fiatalos, jókedvű, motivált és céltudatos csapat vagyunk, ha Te is ilyen vagy, és a munkádra is igényes, jelentkezz hozzánk!