SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Bűnmegelőzés

2015. június 1. 19:42

Bűnmegelőzési munkafüzet készült általános iskolásoknak

Bűnmegelőzési munkafüzetet és fejlesztő-foglalkoztató csomagot készített általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kiadványt a Szeged-Csanádi Egyházmegye köznevelési intézményeiben fogják tesztelni a következő hetekben - jelentette be M. Toronykőy Márta, a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője június 1-jén Szegeden.

A megyei rendőr-főkapitányság 2009-ben indult, Lépésről lépésre a biztonságért elnevezésű programja keretében rendszeresen tartanak bűnmegelőzési foglalkozásokat iskolákban - mondta az alezredes a programról tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: felvetődött az igény egy olyan tananyag összeállítására, amelyet a pedagógusok önállóan dolgozhatnának föl a diákokkal az osztályfőnöki órákon vagy más foglalkozásokon.

Így készült el az országban elsőként a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán elnyert támogatásból egy munkafüzet és fejlesztő-foglalkoztató csomag az általános iskolák 3-4. osztályába járó tanulók számára. A prevenciós ötlettár 11 témakörben veszi sorra a gyerekek mindennapi életében felmerülő problémákat, és mutatja be az azokra adott helyes válaszokat - közölte az osztályvezető.

A kiadványt a következő hetekben a katolikus egyház Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének köznevelési intézményeiben fogják tesztelni. A visszajelzések alapján véglegesített tananyagcsomag a következő tanévtől teljes egészében hozzáférhető lesz a bűnmegelőzési osztály által gondozott www.bulisbiztonsag.hu honlapon - mondta M. Toronykőy Márta, hozzátette: a pedagógusok számára pedig felkészítő foglalkozásokat szerveznek.

Az alezredes közölte, a terveik szerint hasonló kiadványokat készítenek felső tagozatos és középiskolás diákoknak is.

Forrás: edupress.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!