SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Bűnmegelőzés

2015. június 1. 12:38

Bűnmegelőzési munkafüzet készült általános iskolásoknak

A prevenciós ötlettár 11 témakörben veszi sorra a gyerekek mindennapi életében felmerülő problémákat, és mutatja be az azokra adott helyes válaszokat.

Bűnmegelőzési munkafüzetet és a fejlesztő-foglalkoztató csomagot készített általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a kiadványt a Szeged-Csanádi Egyházmegye köznevelési intézményeiben fogják tesztelni a következő hetekben.

A megyei rendőr-főkapitányság 2009-ben indult, Lépésről lépésre a biztonságért elnevezésű programja keretében rendszeresen tartanak bűnmegelőzési foglalkozásokat iskolákban. Felvetődött az igény egy olyan tananyag összeállítására, amelyet a pedagógusok önállóan dolgozhatnának föl a diákokkal az osztályfőnöki órákon vagy más foglalkozásokon. Így készült el az országban elsőként a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán elnyert támogatásból egy munkafüzetet és fejlesztő-foglalkoztató csomag az általános iskolák 3-4. osztályába járó tanulók számára.

Forrás: Híradó.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!