SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Helyi érdekű

2015. augusztus 10. 12:53

Három elutasított pályázat, önerőből kamerázták be Birjánt

Teljes térfigyelő kamerarendszert építettek ki a Baranya megyei Birjánban. A falu önkormányzata saját erőből valósította meg a beruházást, mert a pályázatukat háromszor is elutasították.

Az 550 lakosú Birján háromszor próbálkozott központi támogatást szerezni a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére, a Belügyminisztérium mindhárom alkalommal forráshiányra hivatkozva elutasította a pályázatukat. Ekkor döntött úgy a képviselő testület, hogy saját forrásból építik ki a rendszert.

19 kamera már működik, további hatot még augusztusban felszerelnek. A beruházás öt millió forintba került.
"Nagyon szeretek itt lakni. Én úgy jöttem ide, nem itt születtem. Itt vagyok, itt élek. Csodálatos a polgármesterünk, az biztos, mindent megtesz a falujáért, mindent. Itt még a gyerekek is tudják, ha eldobnak valamit, és erre azt mondják nekik, hogy szedjék fel, akkor fel is szedik" - mondta egy helyi lakos.
Birjánban évente 15-20 bűncselekmény, elsősorban betörés válik ismertté. A polgármester szerint a számuk ennél jóval több, mert sokan nem tesznek feljelentést.

"Elterjedt a hír a környező településeken, hogy itt rendezettek, tiszták és talán szebbek a házak, és módosabbnak néznek ki kívülről, hogy ez gazdag falu, és ide lehet jönni rabolni, és hát nyilván ezért szükséges ez a térfigyelő rendszer, hogy legalább tudjuk meg, hogy kik voltak itt" - mondta Novereczky János, a település polgármestere.

A kamerarendszer kiépítése után a helyiek azt tervezik, a faluba vezető földutakat sorompóval zárják le, ezzel is megnehezítve a betörők dolgát.

Forrás: MNO

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Riasztó szerelő - telepítő / ProSec Kft

Piacvezető, stabil háttérrel rendelkező, prémium szolgáltatásokat nyújtó budai távfelügyeleti és vagyonvédelmi vállalkozás műszaki csapatának bővítése céljából keres szakmai rutinnal rendelkező, megbízható, munkájára igényes munkatársakat Riasztó szerelő, telepítő munkakörbe Riasztó és videó megfigyelő rendszerek karbantartására, hiba javítására esetenként telepítésére.

Videosec Starlight kamerák 5 megapixel felbontással

A Starlight Smart IP kamerák következő generációja már 5 megapixeles felbontással is elérhető! Csőkamera és dóm-kivitelben, fixlátószögű és motorizált varifokális lencsével, de közös jellemzőként kiváló nappali és éjjeli képminőséggel, intelligens videótömörítéssel, audió-támogatással, VCA analitikai riasztásokkal, folyosó-üzemmóddal.