SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Helyi érdekű

2015. szeptember 30. 12:34

Mindent figyelnek az intelligens kamerák

Tekintélyt parancsoló kamerarendszert szereltek fel egy betonkonzolra Jászberény észak - keleti kapujában, a 32-es főúton.

Érdeklődve figyelték az elmúlt hetekben Jászberény lakói, hogy a 32-es főúton, a Hatvan felől érkező sáv mellett egy betonkonzolt helyeznek el, majd folyamatosan újabb és újabb kamerákat, kiegészítő technikai eszközöket szerelnek fel rá. A napokban már tájékozató tábla – Közúti ellenőrzés/Traffic control – is jelzi, folyamatos közlekedésellenőrzési ponttá vált az útnak ez a szakasza. Több olvasónk is érdeklődött arról, hogy tulajdonképpen milyen ellenőrzéseket is végez majd ezt a berendezés?

Mint kiderül, a beruházást nem a közútkezelők hajtották végre. A folyamatban annyi szerepük volt, hogy a szükséges engedélyeket kiadták a rendszer kiépítésére, minden egyéb feladatot a rendőrség koordinált. Az eszköz része az úgynevezett Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP) rendszerének.

A plice.hu honlapon kiadott tájékoztatás szerint az év tavaszán indították a rendszer első elemeként – már élesben – a változtatható helyű ellenőrzési pontokat. Akkor sokat olvashattunk az intelligens traffipaxokról, amelyek folyamatos funkcióbővítéssel lehetőséget adnak a sebességellenőrzésen kívül a közlekedésrendészeti munka támogatására is. Alkalmasak ugyanis az automatikus rendszámfelismerésre, a forgalomszámlálásra és a torlódások észlelésére. Ezeket a kiegészítő funkciók megjelenését az év harmadik negyedévére prognosztizálták. A változtatható helyű KKEP-k ellenőrizni tudják a fényjelző készülékek jelzésit és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartását, az autóbusz forgalmi sávok és a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is. A technikai eszköz lehetőséget ad a közúton közlekedő, veszélyes árut szállító járművek észlelésére, valamint a behajtási tilalom megszegésének, a záróvonal átlépésének regisztrálására is. A VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat változtatható helyű  elemeit egészíti ki a fix telepítésű ellenőrzési pontok. A korábbi hivatalos tájékoztatás szerint ebből az ország mintegy 130 helyszínén mindösszesen 365 forgalmi sávot figyelnek majd.

Arról egyelőre nem szólt a tájékoztatás, hogy a berényi kamerákat mikortól élesítik, vagy élesítették-e már. A hivatalos tájékoztatás igényével kérdéseinket az ORFK sajtóosztályához továbbították, ha kiderül a pontos dátum, tájékoztatjuk olvasóinkat. Minden esetre a technikai infrastruktúra már kiépült. A folyamatos forgalomellenőrzés technikai háttere rendelkezésre áll a Jászság fővárosában, és részletes adatokat gyűjthetnek arról, hogy ki-ki épp merre közlekedik, illetve, hogy szabályosan vesz-e részt a közúti forgalomban járművével.

Forrás: Megyei

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Riasztó szerelő - telepítő / ProSec Kft

Piacvezető, stabil háttérrel rendelkező, prémium szolgáltatásokat nyújtó budai távfelügyeleti és vagyonvédelmi vállalkozás műszaki csapatának bővítése céljából keres szakmai rutinnal rendelkező, megbízható, munkájára igényes munkatársakat Riasztó szerelő, telepítő munkakörbe Riasztó és videó megfigyelő rendszerek karbantartására, hiba javítására esetenként telepítésére.

Videosec Starlight kamerák 5 megapixel felbontással

A Starlight Smart IP kamerák következő generációja már 5 megapixeles felbontással is elérhető! Csőkamera és dóm-kivitelben, fixlátószögű és motorizált varifokális lencsével, de közös jellemzőként kiváló nappali és éjjeli képminőséggel, intelligens videótömörítéssel, audió-támogatással, VCA analitikai riasztásokkal, folyosó-üzemmóddal.