SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Személyvédelem

2015. december 5. 15:03

A Zsoldos: nem azért fizetnek, hogy öljek

Hódosi Zoltán csaknem tíz éve Irakban és Afganisztánban dolgozik. Az a feladata, hogy külföldiek testőre legyen a háborús zónában, ahol mindennaposak a merényletek, gyilkosságok, robbantások.

Sok pénzt keres, de kint nem tudja mire elkölteni. Azt mondja: ha elfogják, reméli, hogy gyorsan vége lesz. Szerzőtársával könyvet írt az életéről, A Zsoldos címmel.

Zolival egy belvárosi étteremben találkoztunk, a könyv bemutatóján. Jól megtermett gyerek, látszik, hogy nem ijed meg az árnyékától. A budapesti éjszakában orosz gengszterek testőre volt, aztán gondolt egyet, és elvégezte az FBI akadémiát meg egy rakás más képzést külföldön és belföldön, majd kiment Irakba és Afganisztánba dologozni: oda, ahol mindennaposak az emberrablások, kivégzések és merényletek. Csupa ex-tengerészgyalogossal, Navy SEAL-lel és egyéb egykori különleges katonával dolgozik és olykor parancsokat oszt nekik – mindezt úgy, hogy ő maga sosem volt katona. Mint a szakmájában mindenkit, őt is egyedül a pénz motiválja: azt mondja, megbízástól függően tízezer dollár körül keres havonta. Most pár hétig itthon van.

Amikor leállt a kamera, csörgött a mobilja: megint egy munkára hívták, Bászra környékére. Igent mondott, az újév első napját már fegyverrel a kézben, repeszálló mellényben ünnepli Irakban.

Forrás: 24.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!