SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közbiztonság

2016. február 17. 1:01

Százmilliókat költ Kőbánya a közbiztonságra

Kőbánya önkormányzata már több éve kiemelten kezeli a közbiztonság kérdését: évente százmilliókat fordít az állampolgárok biztonságérzetének növelésére.

Radványi Gábor alpolgármester a Rádió Orienten elmondta, albérleti támogatást biztosítanak a fiatal rendőröknek, növelik a rendőrség és a katasztrófavédelem járműállományát, folyamatosan fejlesztik a térfigyelő kamerákat, emellett szorosan együttműködnek a kerületi polgárőrségekkel.

A kerületben jelenleg három polgárőr egyesület működik. A Wolf Polgárőrség tevékenységét az önkormányzat évi 4,5 millióval segíti. Ezt a támogatást fejelték meg februárban egy új szolgálati autó átadásával is – emelte ki Radványi Gábor alpolgármester. Hozzátette, a Wolf elsősorban helyszínelést biztosít, segédkezik a forgalomirányításban, a rendőrséggel közösen járőrözik, illetve tűzvédelmi feladatokat lát el Kőbányán.

Az Óhegy Polgárőr Egyesület kizárólag az óhegyi területre koncentrál, tagjai többnyire nyugdíjasok – mondta Radványi hozzátéve, ezen a területen a fás területek miatt van szükség a folyamatos járőrözésre. Az Alfa Polgárőr Egyesület a Gergely utca és a Gyömrői utca területét látja el. Számukra irodahelyiséget és diszpécser központot biztosít az önkormányzat.

Visszaszorultak a bűncselekmények a kamerák miatt

Az önkormányzat minden évben ötmillió forintot biztosít a lépcsőházi kamerapályázatra – hangsúlyozta az alpolgármester. Hozzátette, a program nagyon sikeres: a legfrissebb rendőrségi adatok szerint a 10. kerületben történik a legkevesebb társasházi lakásfeltörés és besurranó rablás.

A társasházi kamerákat emellett a száz kamerából álló térfigyelő rendszer egészíti ki. Radványi Gábor kiemelte, a rendszer bevezetését követő egy évben harmadára csökkent a bűncselekmények előfordulása az Újhegyen. 'Nem olcsó, de a közbiztonságunk érdekében mindenképpen költenünk kell rá' - rámutatott, a jövőben tovább fejlesztik az óhegyi kamerákat.

Hozzátette, mindezek mellett albérleti támogatást biztosítanak a fiatal rendőröknek, továbbá növelik a rendőrség és a katasztrófavédelem járműállományát.

Forrás: orientpress.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában