SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közbiztonság

2016. február 26. 10:00

Budapest az ötödik legveszélyesebb város Európában

A Mercer a belső biztonságot, a bűnözést, a bűnüldözést és a külkapcsolatokat vizsgálta.

A világ egyik legnagyobb HR-tanácsadó cége, a Mercer minden évben nyilvánosságra hozza életminőség-indexét, amelynek részeként azt is listázzák, mely városokban a legbiztonságosabb élni. Az Independent az erről készült cikkében megjegyzi: a lista az egyik legátfogóbb a maga nemében. A Mercer szerint személyes biztonságot vizsgáló listán szerepet játszik a városok kapcsolata más országokkal, a belső stabilitás, a bűnözés mértéke és a bűnüldözés.

Budapest az ötödik legveszélyesebb európai város lett a listán.

Az indoklás szerint a magyar fővárosban a menekültválság kirobbanása óta a társadalmi bizonytalanság növekvő tendenciát mutat. Emlékeztetnek: a vasútállomásokon káosz uralkodott, az utcákon többször tüntetések, demonstrációk törtek ki, mikor Orbán Viktor megpróbálta megfékezni a menekültek átáramlását az országon.

Ahol nálunk is rosszabb

Budapestnél veszélyesebb, a negyedik legkevésbé biztonságos város Szófia. Az Európai Unió legszegényebb tagországának fővárosát illetően szintén a társadalmi bizonytalanság növekedését említik, mivel a bolgár főváros utcáin gyakran tüntetnek a kormány megszorító intézkedései miatt.

A kétes listán bronzérmet szerzett Athén, nem meglepő módon a görög főváros kapcsán a gazdasági nehézségek miatt kialakult demonstrációkat, illetve a növekvő bűnözést említik. A második helyre Belgrád, Szerbia fővárosa. Itt ugyan nagyon kevés az erőszakos bűncselekményt, azonban a korrupció, a megvesztegetés, a lopás és a vandalizmus jelentősen rontják az életminőséget.
Nem okoz meglepetést, hogy a legveszélyesebb európai város Ukrajna fővárosa, Kijev. Az ukrán-orosz konfliktus részleteiről a 24.hu is rendszeresen beszámol. Az Independent cikke szerint Kijevben rengeteg a lopás, a rongálás, gyakoriak az erőszakos tiltakozások, amelyekben több százan sérülnek meg, illetve halottakat hagynak maguk után.

Forrás: 24.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában