SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Pénzszállítás

2016. február 26. 21:34

Valaki kiadta a meglőtt pénzszállító címét, a legrosszabb ember szerezte meg

Levelet kapott a börtönből az egyik feltételezett elkövetőtől az a férfi, akit még 2005-ben lőttek lábon egy budaörsi hipermarketnél egy pénzszállító-rablásnál. Az ügy vádlottja annak ellenére jutott a címhez, hogy a korábbi biztonsági őr az adatai titkosítását kérte a bíróságtól. A Fővárosi Ítélőtábla vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, ki és miért hibázhatott számolt be az RTL Híradó.

A pénzszállítót négy fegyveres rabolta ki 2005-ben egy budaörsi hipermarketnél, 30 millió forintot vittek el. A kiérkező rendőrök felé kézigránátot dobtak, de előtte az egyik biztonsági őrt lábon lőtték.

A rablás gyanúsítottjait elfogták, ügyükben egyszer született már ítélet, de a bíróságot új eljárás lefolytatására utasították, és azóta is tart.

A meglőtt pénzszállító állítja: végig kérte, hogy titkosan kezeljék személyes adatait, idén mégis levelet kapott a börtönből, az egyik feltételezett elkövetőtől.

A vádlott ebben azt írta, hogy nem nyomozott a meglőtt férfi után, hanem ő maga adta meg az adatait. És állította, hogy ezután az ügy minden érintettje hozzáférhet majd az adatokhoz.

A férfi úgy látja: emiatt most már a családja sincs biztonságban. Gyanítja egyébként, hogyan kerülhetett ki a címe: korábban a Fővárosi Ítélőtáblán érdeklődött az ügy után, ahol kértek tőle egy címet, hogy oda küldhessék az iratokat. Szerinte ezt csatolták a többi aktához.

Az ítélőtáblán ezek után az egyik alkalmazott azt javasolta neki az irattárban, hogy változtasson címet. A meglőtt pénzszállító próbált utánajárna, ki adhatta ki a címét, de nem tudta kideríteni.

A Fővárosi Ítélőtáblán annyit mondtak az RTL Híradónak: vizsgálatot indítottak az ügyben, hogy megtudják, valóban ők hibáztak-e.

A férfi azóta rokkantnyugdíjas, a biztosítótól 320 ezer forintot kapott, miközben a feltételezett tettesnek az Emberi Jogok Európai Bírósága körülbelül 8 ezer euró kártérítést ítélt meg a személyiségi jogainak megsértése és a több mint tízéves fogva tartása alatt keletkezett költségei miatt.

Forrás: hvg.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában