SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Bűnüldözés

2016. május 31. 11:09

Rendőrök ásták ki a pénzváltóból ellopott páncélszekrényt

Tavaly októberben négy tolvaj betört egy Mosonmagyaróvár környéki település pénzváltójába és elvittek egy több száz kilós páncélszekrényt, benne 50 millió forinttal. A rendőrök a napokban megtalálták és kiásták a kiürített dobozt.

A mosonmagyaróvári nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk a kamerafelvételen látható egyik elkövetőt - H. László 29 éves dunaújvárosi lakost -, akit 2015. december 7-én a Fejér megyei rendőrök segítségével elfogtak.

A férfit őrizetbe vették és kihallgatták. H. László tagadta a bűncselekményt, de a Győri Járásbíróság 2015. december 9-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Két feltételezett társsa, V. János 38 éves dunaújvárosi és O. Béla szintén 38 éves budapesti lakos ez után került a rendőrség látókörébe.

A nyomozók O. Béla budapesti tartózkodási helyén és egy garázsban házkutatást tartottak. A két helyszínről olyan bizonyítékokat és iratokat foglaltak le, amelyek a pénzváltós lopással összefüggésbe hozhatóak. A két férfival kapcsolatban később az az információ merült fel, hogy Németországban tartózkodnak, ezért ellenük 2015. decemberében európai elfogató parancsot adtak ki.

A rendőröknek idén márciusban sikerült a negyedik feltételezett elkövetőt - a 41 éves H. Sándort - is azonosítani, ellene szintén európai elfogató parancsot adott ki a bíróság. Időközben mindhárom bűntársról kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt Németországban vizsgálati fogságba kerültek.

Az előzetes letartóztatásban lévő H. László 2016. május 11-én, újabb gyanúsított kihallgatásán feltáró, beismerő vallomást tett. Később - helyszíni kihallgatásakor - megmutatta a rendőröknek azt a helyet, ahol két bűntársával közösen elásták az ellopott páncélszekrényt, amit a rendőrök ki is ástak.

Forrás: nol.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!